IP Cam Talk

Welcome to the new IPCT! If you are having an issue logging in, please clear your cookies / cache.

Hikvision DS-2CD2132F-IS connecting up mic

davesims

Young grasshopper
Joined
Nov 2, 2014
Messages
35
Reaction score
1
Hi all

I have purchased one of these cameras and apparently it already has a built in mic as the cameras has the Audio in\out pig tale along with the POE and Alarm pig tales.

What cable would i need to hook it up?
 

davesims

Young grasshopper
Joined
Nov 2, 2014
Messages
35
Reaction score
1
The 2132is does not have a built in mic...http://www.hikvision.com/UploadFile/image/2014101515575593722.pdf
you need to connect a mic to it
Only the 2532 IS is available with a mic. See this post for instruction.
http://www.ipcamtalk.com/showthread.php?1949-Help-with-Sound-on-Hikvision-DS-2CD2732F-I(S)-camera
Hi thanks for that

The pig tale on the cam is an Audio in and audio out on the same pig tale, am i to assume the mic will be fairly shot and got to the audio in and then the audio out will go back to the NVR?

What passive pics are recommended?
 

davesims

Young grasshopper
Joined
Nov 2, 2014
Messages
35
Reaction score
1
The audio out is not for the nvr, its for the speaker you can attached (must be powered)...
On the other hikvision cams you can use a passive mic so presumable on this one as well. Check my post here http://www.ipcamtalk.com/showthread.php?1949-Help-with-Sound-on-Hikvision-DS-2CD2732F-I(S)-camera there is a radio shack mic for 4 bux that should work.
Hi Fenderman

Thank you for you help on this, just so i have it right

The mic is placed near the cam and hooked up to the pigtale of the cam, the audio is transmitted back to the NVR via the network connection along with the video?

I assume this is the mic you are referring too?
http://www.radioshack.com/electret-microphone-element-with-leads/2700092.html#.VKjbYCuUd8E
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
31,171
Reaction score
10,143
Yes. Assuming this camera is like the others and it can accept a mic in (unpowered) as well as a line in (powered mic)...
 

nzipcamera

Getting the hang of it
Joined
Jun 6, 2014
Messages
225
Reaction score
74
Location
New Zealand
This may help, its from Hikvisions web site - "Technical Bulletin Microphone Connection". Sorry about the order being back to front
 

Attachments

nzipcamera

Getting the hang of it
Joined
Jun 6, 2014
Messages
225
Reaction score
74
Location
New Zealand
No worries :)

I used one of these mic's http://www.aliexpress.com/item/3-5mm-CS-Y0003-External-Microphone-Mic-for-Car-DVD-Stereo-Radio-Player-HeadUnits-Free-Shipping/2031402381.html from Aliexpress on my DS-2CD2632F-I(S). No need for an amp or external power supply.

I also have DS-2CD2132F-IS, but haven't tried the mic on that. Its the same connector so should work fine. I'll give it ago in the next few days and let you know now it goes.
 

glenncol

n3wb
Joined
Nov 22, 2014
Messages
23
Reaction score
0
No worries :)

I used one of these mic's http://www.aliexpress.com/item/3-5mm-CS-Y0003-External-Microphone-Mic-for-Car-DVD-Stereo-Radio-Player-HeadUnits-Free-Shipping/2031402381.html from Aliexpress on my DS-2CD2632F-I(S). No need for an amp or external power supply.

I also have DS-2CD2132F-IS, but haven't tried the mic on that. Its the same connector so should work fine. I'll give it ago in the next few days and let you know now it goes.
That would be fantastic , please let me know how you go with it

Thanks heaps
 

nzipcamera

Getting the hang of it
Joined
Jun 6, 2014
Messages
225
Reaction score
74
Location
New Zealand
That would be fantastic , please let me know how you go with it

Thanks heaps

Works fine, no difference between DS-2CD2632F-I(S) or DS-2CD2132F-IS. The plug wiring and software settings are the same between the two models.

 

Attachments

davesims

Young grasshopper
Joined
Nov 2, 2014
Messages
35
Reaction score
1
No worries :)

I used one of these mic's http://www.aliexpress.com/item/3-5mm-CS-Y0003-External-Microphone-Mic-for-Car-DVD-Stereo-Radio-Player-HeadUnits-Free-Shipping/2031402381.html from Aliexpress on my DS-2CD2632F-I(S). No need for an amp or external power supply.

I also have DS-2CD2132F-IS, but haven't tried the mic on that. Its the same connector so should work fine. I'll give it ago in the next few days and let you know now it goes.
Hi correct me if i am wrong but there would be not difference between this mic and a normal pc multimedia would there?
 

avi6581

Getting the hang of it
Joined
Nov 13, 2014
Messages
99
Reaction score
30
I posted this on another thread, but thought it usefully to add here too.

I bought a mic for my ds-2cd2132f-is over the front door , and then wrecked the mic trying to split the wires. Then I spotted my pile of old xbox360 headsets. Snapped the mic arm off and wired it in. Works fantastically. I can hear people talking on the street 40 feet away. Added benefit of the arm fits perfectly in the cutout on the rim of the cam, is adjustable, and has a muffler on to reduce wind noise.

 

S474N

Getting the hang of it
Joined
Feb 18, 2015
Messages
139
Reaction score
8
Do you know about "professional" mic, which will be smaller and use the hole as in photo?
 

riri7707

Getting the hang of it
Joined
Feb 6, 2015
Messages
93
Reaction score
25
To be honnest,
A simple cheap mic is enough...
Don't forget it's G711 compression = phone quality.
 
Joined
Mar 20, 2015
Messages
3
Reaction score
0
Most of the microphones available on AE for CCTV are active and require +12vdc. Anyone know if it is possible to tap off the POE in the camera to get a +12vdc supply for active mics?
 
Top