Lorex Software: FLIR Client 12; weird issue

Discussion in 'Chit-Chat' started by sksahai, Jun 14, 2018.

Share This Page

  1. sksahai

    sksahai n3wb

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    12
    Hello:

    I have the 4 4k Camera / 8 Channel LNK series NVR from Costco.
    I installed the system and it works well. My issue is that the NVR is in a closet, and to access the NVR settings, it does not seem to work with the Client 12 software.
    I can see all 4 cameras via directly plugging a monitor into the NVR
    I can see all 4 cameras via app for android and apple while on / off my network
    I can see all 4 cameras via web browser by typing in the ip address of the NVR on my downstairs & upstairs PCs.

    But if I try to use the FLIR Client 12 software on both upstairs PC (Win 10) and downstairs PC (Win 7), I can only see 1 camera (Channel 1). I can't access the other 3, they are grayed out on the screen, and don't show anything, but they show up on the "list"

    Submitted a support ticket over two weeks ago with no response.

    Any ideas?

    Thanks in advance!

    Browser showing all 4 cameras.

    lorex browser view.JPG

    Flir Client 12 with only Channel 1; other 3 grayed out.

    flirclient12.JPG

    Flir Client 12 showing all 4 cameras being recognized.

    flir client 12 cam list.JPG
     
  2. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    6,459
    Likes Received:
    4,569
    Location:
    Evansville, Indiana
    Try clicking an empty cam window, then go to the list on the left and click the play > button next to ch2. Or, try right clicking on a blank cam window and see if you get a menu to start the stream.
     
  3. sksahai

    sksahai n3wb

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    12
    No luck, it's grayed out entirely, right/left clicking in a camera window produces no effect.

    Thanks

    FLIR Client 12 missing cameras.JPG
     
  4. sksahai

    sksahai n3wb

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    12
    Update: After 30 minutes on hold, they told me it was a software issue. They have issued a software update, but not yet posted an update on their website. They expect that it will be posted in the next week or so.
    I'll post an update when they do.
     
    mat200 likes this.
  5. sksahai

    sksahai n3wb

    Joined:
    Mar 23, 2015
    Messages:
    7
    Likes Received:
    12
    Link for the updated software that works! Also attached.

    FLIR Client 12 for Windows PC:

    Box
     

    Attached Files:

  6. tomatoonline

    tomatoonline n3wb

    Joined:
    Sep 17, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    thanks for sharing the newer installer
     
  7. cindysch

    cindysch n3wb

    Joined:
    Oct 4, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Winnipeg
    Thank you so much for sharing the fix, I was having the exact same problem and now it is all good :)
     
  8. Scotty-B

    Scotty-B n3wb

    Joined:
    Oct 7, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Victoria, B.C.
    Just ran into the same problem. I had version 12-v1_0_1_66 installed. I went backwards to 12-v1_0_1_55 and it works again.
     
  9. LaRocca IT

    LaRocca IT n3wb

    Joined:
    Oct 10, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Canada
    Thank you for this. We had been having the same issue for months now and this finally fixed it!

    Thanks again
     
  10. Mark Chambers

    Mark Chambers n3wb

    Joined:
    Oct 24, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Los Angeles
    Same here. Thank You Much. Been Bugging Me for Months. :goodpost:
     
  11. vtwinjunkie

    vtwinjunkie n3wb

    Joined:
    Jan 8, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    How do I download this .exe file to my NVR? I am having the same issue.

    I assume it cant be done through the app? .exe isnt a supported file type for the manual update feature under advanced/maintenance

    I take it I need to load this to a flash drive and just insert to the nvr?
     
  12. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    28,927
    Likes Received:
    8,457
    This is windows software, its not installed on your nvr but on your pc. Its dahua pss rebranded as lorex.
     
  13. Helojockey

    Helojockey n3wb

    Joined:
    Nov 4, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Location:
    Canada
    Thanks, sksahai for the older software file you posted. All my cameras came back to life.
     
    mat200 likes this.
  14. mefferz

    mefferz n3wb

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    Thank you for posting this info. I have my NVR in the attic where it's not easily attached to a monitor so I was using the FLIR Client exclusively on a laptop to view the camera output. Only channel 1 was showing live and I wasted a bunch of time trying different cables and cameras on the other channels. I finally noticed that the other channels were showing in Playback mode so I figured it was the software. Lorex still has 1.0.1.66 as the latest build on their website...yuck.
     
  15. iggytech

    iggytech n3wb

    Joined:
    Nov 29, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Location:
    Phoenix Arizona
    So has this problem been verified, tested and corrected on the new latest version by anyone?

    New / Latest Version:
    FLIR Client 12_PC_v1_0_0_66

    Old Version: FLIR Client 12-v1_0_1_55
     
  16. mefferz

    mefferz n3wb

    Joined:
    Nov 25, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas

    The issue still exists in build v1_0_0_66.
     
  17. iggytech

    iggytech n3wb

    Joined:
    Nov 29, 2018
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Location:
    Phoenix Arizona
    Hello,
    I don't have that issue as you but I'm using the NV900 8 channel system.
    It may be the receiver firmware needs to be updated.
    FYI I am using the Flir Client Cloud software and not the Lorex one.
    Go to Lorex and look for your receiver and scroll down to the bottom and see what they have and suggest.
    Also the pictures you posted doesn't look like my Flir Client when on line.
    I'm using Windows 7

    UPDATE
    I just checked and in the manual it says to use the FLIR Client Cloud and not the Lorex one.
    This is what mine looks likes when on line.
     

    Attached Files:

    Last edited: Dec 2, 2018
    mat200 likes this.
  18. mat200

    mat200 IPCT Contributor

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Messages:
    3,805
    Likes Received:
    1,961
    FYI - for those following this thread

    Some Lorex NVRs are clearly Dahua OEM products, there are one Lorex NVR line which I am uncertain of the OEM.

    This particular kit referred to here, "I have the 4 4k Camera / 8 Channel LNK series NVR from Costco." i believe is one which we do not know the OEM of the kit. If someone knows please share that information.

    4K Network Video Recorder with Lorex Secure

    lorexLNK7000.png
     
  19. commando_j

    commando_j n3wb

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    Location:
    Vaudreuil
    Just wondering why everyone is saying that the FLIR Client 12-v1_0_1_55 is the old version. The one that's causing trouble is 1_0_0_66, the new one is 1_0_1_55, as in 1.0.1.66 vs 1.0.1.55
     
  20. MicaBay12

    MicaBay12 n3wb

    Joined:
    Dec 20, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Elliot Lake, ON
    I've had the same problem, downloaded the V. 1.0.1.55 and problem solved. Many thanks!