Milestone Remote View App Not Working on Local Network

Discussion in 'Milestone Systems' started by camb, Aug 2, 2016.

Share This Page

  1. camb

    camb n3wb

    Joined:
    Aug 2, 2016
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Any ideas why the remote Milestone app works when I am on data, but does not work when I am connected to my home wifi?

    Thanks!
     
  2. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    15,362
    Likes Received:
    2,662
    Are you using a router/modem combo? If so that is your problem - nat loopback issue. You need to use the local ip address when you are local.
     
  3. camb

    camb n3wb

    Joined:
    Aug 2, 2016
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Thanks fenderman. This is what it is.

    Any idea how to include the local ip address so I can also use the mobile app to view cameras when at home vs. having to switch wifi off?
     
  4. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    15,362
    Likes Received:
    2,662
    Some mobile apps (like blue iris) allow you to enter the WAN and LAN for the same server. If you cant, then simply setup a "second" server in the app and point it to the local lan ip.
     
  5. camb

    camb n3wb

    Joined:
    Aug 2, 2016
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Brilliant. Thank you!
     
  6. MR2

    MR2 Young grasshopper

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    8
    the latest Milestone app lets you add multiple addresses, so that would help, it might be worth looking for a newer firmware for this router of yours