Milestone with HiWatch Doorbell DB-120A-IW

Discussion in 'Milestone Systems' started by James_UK, Nov 21, 2018.

Share This Page

  1. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I’m trying to get my HiWatch Doorbell DB-120A-IW working with my milestone xprotect essential+ 2018 r3 setup which already has 2 hik ip cameras on it.

    The problem is after I add the doorbell the camera only works for a few seconds at a time sometimes there is a few frames followed by a grey screen. I have almost got it work by setting the fps in the camera web config to 1 but even then the picture is jumping seconds. This only seems to be an issue on xprotect. Ivms 4200, genius vision and ispy all seem to work fine, but I much prefer xprotect and I’ve been using it for over 2 years.

    The doorbell has its own access point which is setup directly above it the signal is -45dbm at the doorbell, the access point only serves this doorbell

    Any idea's ?

    Thanks, James
     
  2. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Render queue underflow seems high, anyone know what this means.

    [​IMG]
     
    Last edited: Nov 26, 2018
  3. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I’ve given up after much research I believe it’s a firmware / onvif version issue, funny thing is that it works fine on hero speed (the milestone rip off) microphone and speaker included. Looks like im going back to the stone age ivms – 4200.
     
  4. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Hi,

    I just went thru an MS Express to Express+ and got familar with MS again. Had a couple of cranky Foscams I wanted to add and got them working.
    What are your settings under hardware? Driver?

    Then let's see what the network calls are.
    Post some ss's if you want to take another stab at it. I'm no expert at MS but better than I was before the update.
    Matt
     
  5. adamg

    adamg Young grasshopper

    Joined:
    Sep 19, 2017
    Messages:
    92
    Likes Received:
    23
    From Milestone's KB article 000003193:
    • Frames per second: Video frames per second shown on this physical display.
    • Video codec: Encoding used by the camera, e.g. H.264, H.265, MJPEG, MPEG-4, MxPEG, etc.
    • Video resolution: Horizontal x vertical number of pixels in the stream, e.g. 640x480 pixels.
    • Multicast: Is the stream received on a multicast protocol? Can be on or off.
    • Hardware acceleration: Is hardware acceleration used? Can be off, Intel, or Nvidia.
    • Source state: Is the device currently feeding?
    • Image availability: Does the stream currently carry video?
    • Frames per seconds received: Video frames per second received (but not necessarily shown).
    • GPU Name: Processor currently performing the hardware acceleration.
    • GPU PCI: The GPU add-in PCI card (if available) performing the video scaling/rendering and color correction.
    • Last GOP bitrate (Kbit/s): Length of the last received GOP (Group of Pictures) in Kilobits per second.
    • Last GOP Length: Number of video frames of the last received GOP (Group of Pictures).
    • Lost frames: Number of video frames lost during communication.
    • Render queue avg size: Average number of video frames in the rendering/display queue based on the next two values.
    • Render queue max size: Maximum of video frames in the rendering/display queue.
    • Render queue min size: Minimum number of video frames in the rendering/display queue.
    • Render queue overflow count: Accumulated number of frames not shown. (Decoding speed equals or is higher than display speed. Frames are received quicker than the graphics card can display).
    • Render queue underflow count: Accumulated number of frames missed. (Decoding speed too slow. Frames received quicker than the graphics card can decode.)
     
  6. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Thanks for offering to help, i am running milestone xprotect essential+ 2018 r3 on a VM. ive tryed using the hikvision generic driver but it wouldn’t let me add the device and I couldn’t get the stream to load on the universal driver.



     
    Last edited: Nov 26, 2018
  7. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Sure.

    Steps to maybe help with your setup...
    1. I would use the Universal Driver to start. Make sure you are using the correct Username and Password. My issue was it used the wrong one and wouldn't connect. Under Servers, Recording Servers you'll see a green arrow showing your connected.
    2. See image for my Foscam setup

    foscamSetup1.gif
    3. Set the "Include URI options on RTSP PLAY request" to Yes
    4. If you can view the Doorbell cam from a webpage? Use Firefox, Tools, Web Developer, Toggle Tools to see what the URI is?

    foscamSetup2.gif

    5. Check the server logs for information as well.

    Its a start to see what you have...
    Matt
     
  8. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    no joy



    when i use rtsp://USER:****@192.168.0.54:554/Streaming/Channels/101/ on VLC it works fine.



    Where is the option for "Include URI options on RTSP PLAY request" ?
     
    Last edited: Nov 27, 2018
  9. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    One thing I notice is that you have a yellow ! on the connection. That has to have a green arrow signifying connection. Check logs and make sure its using the right credentials.
     
  10. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    The include uri... is on the camera hardware setting in Milestone. Im on a diff version. The connection green arrow is first step or it wont work.
     
  11. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    When I use auto detect which uses the onvif driver i do get the green play icon on and off with the ! icon, but the video is completely unstable like it has a bad connection. But I believe the network side has no issue and for some reason with the onvif driver the device shows 5 inputs which it doesnt have, also if i dont disable the mic and the inputs it willnt go green
     
  12. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Ok. Sorry for the delay as I was on vacation.

    I see that you mention that you got a connection with the generic driver. Thats good to say you can connect. Make sure those inputs are off to get green. Now I think the stream data is what needs tweaking. We need to duplicate what Vlc uses.

    Also if the door bell has a web server to connect to, we can use firefox tools to get the uri info.
     
    Last edited: Dec 9, 2018
  13. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Hey, yes it has a web server looks like the normal hik config page.

     
  14. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Ok. I cant see that image clearly. Can you grab a better shot.
     
  15. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Sorry for the late reply been crazy at work, ive taken a snip on my 4k screen in portrait mode so i could fit it all in.

     
  16. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    OK. For some reason I can see both now.

    To me I would try

    preview.asp

    ...as the URL addition and see what that resolves to.

    Otherwise the "Preview.json?" line...

    Matt
     
  17. James_UK

    James_UK n3wb

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    no luck, I’m going to look at other software nvr's, even if I could get the video steam to work the microphone most likely will not.

    Any suggestions on software NVR's other that blue iris, zonemind and ispy ?
     
  18. mattm55

    mattm55 n3wb

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    OK. Thought that if you could get the video, then mess with the mic as that has caused issues with me in the past with old Dahua cams.

    Other than SightHound I think it was called, I haven't used any other s/w NVR's. Others would have more experience. I didn't like SH for it was a resource hog and had image issues. Might be fixed now.
    YMMV

    Matt