nVidia hardware acceleration stops when I upgrade to BI5

Discussion in 'General BI Talk' started by bootstrapper, Jun 6, 2019.

Share This Page

  1. bootstrapper

    bootstrapper n3wb

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Anyone also experiencing this, I lost my hardware accelaration when I upgraded to BI5
    I have an ASUS PH-GTX1050TI-4G graphics card.
    I've tried uninstalling and reinstalling BI5 and also graphics card driver but just the same.
    -Blu
     
  2. bootstrapper

    bootstrapper n3wb

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Here's a screenshot on BI4
    [​IMG]
    And here it is on BI5
    [​IMG]

    Does it has something to do with BI4 using CUDA and BI5 using NVdEC?
     
  3. bootstrapper

    bootstrapper n3wb

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    Reverting back to BI4 until this problem is address, :(
    Was really excited about the BI5
     
  4. bp2008

    bp2008 Staff Member

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Messages:
    8,772
    Likes Received:
    5,850
    I am aware of no intentional changes to hardware acceleration yet in BI5. I suggest you contact support.
     
    bootstrapper and fenderman like this.
  5. pov2

    pov2 Getting the hang of it

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    117
    Likes Received:
    19
    Location:
    Canada
    I wonder if it has something to do with that. Did you check the settings for each camera? There is a choice "Default" but you can also choose specifically "Nvidia NVDEC". Did you try this? My theory is that in BI4 it was set to CUDA internally and this setting transferred over to BI5 but there is no CUDA anymore. My guess if you select "Nvidia NVDEC" for each cam or cycle "Default", "OK", "Nvidia NVDEC" it might work. And I assume in the BI settings you selected "Nvidia NVDEC".
     
    bootstrapper likes this.
  6. bootstrapper

    bootstrapper n3wb

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    @pov2
    I already did that, tried and set each camera individually to nvidia NVDEC but no change at all,
    I am waiting for a response from support as of now.
     
    pov2 likes this.
  7. bootstrapper

    bootstrapper n3wb

    Joined:
    Mar 20, 2018
    Messages:
    26
    Likes Received:
    1
    They replied and directed me to the cpu management help file...
     
  8. pov2

    pov2 Getting the hang of it

    Joined:
    Sep 7, 2018
    Messages:
    117
    Likes Received:
    19
    Location:
    Canada
    And?..