Where is the option to record 24/7 in Xprotect 2017?

Discussion in 'Milestone Systems' started by RBen, Jul 18, 2017.

Share This Page

  1. RBen

    RBen n3wb

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Hey,

    I need help. My cameras are currently only recording on motion detection in Milestone Xprotect 2017. I never had any difficulty finding the recording settings (on motion detection, 24/7) in Xprotect 2016. I want to record 24/7 for X numbers of days but I can't find the options anywhere. Is it gone?

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 18, 2017
  2. CamFan

    CamFan Getting the hang of it

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    37
    Location:
    California
    I only know how to do this on the server, I set the camera properties to record keyframes only, which gives me 1 frame each second. Then I have it triggered by PIR to record at 20 fps.

    If you want it to record continuously at 30fps, just unclick "Record Keyframes Only" and it will. But this is not set to a time limit, like X number of days.



    upload_2017-7-18_22-1-54.png
     
  3. RBen

    RBen n3wb

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    You're using Xprotect 2016?

    From your screenshot: the recording properties is the tab with the options that I can't find in Xprotect 2017. I don't want to do anything fancy with motion detection, I just want to move from motion detection to record 24/7 (always).

    Screensoht of what I'm looking for:
    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 19, 2017
  4. CamFan

    CamFan Getting the hang of it

    Joined:
    May 25, 2014
    Messages:
    118
    Likes Received:
    37
    Location:
    California
    I'm on 2017 R1.

    upload_2017-7-18_22-28-0.png

    I get to this menu under Server>Advanced Configuration>Camera and Storage Information>CAMERA>Properties>

    But this R2 looks all different.

    Haven't played with R2 yet, I hear it's still a bit new/buggy? I think I'll stay away until R3.
     
  5. outlawzz

    outlawzz n3wb

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    What if you deselect motion detection and set a schedule for 24/7 and set a rule to record off of that schedule

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
     
  6. Bokeh

    Bokeh n3wb

    Joined:
    Jun 22, 2017
    Messages:
    14
    Likes Received:
    4
    I'm using 2017 R2. I think OP is using the free version of XProtect.


    [​IMG]
     
  7. RBen

    RBen n3wb

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Ah that might be it. I'm using Essential+

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. outlawzz

    outlawzz n3wb

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Yeah totally different from me,. I'm using Corporate

    Sent from my SM-N920V using Tapatalk
     
  9. Chaser2001

    Chaser2001 n3wb

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    3
    Hi. Signed up so I can post a solution to the question by the OP and any others looking for the same.

    To enable 'Always Record' for a camera on XProtect Essential+ 2017 R2, all you need to do is create and Activate a new Rule. The rule Definition should be as similar to the following:

    Code:
    Perform an action in a time interval
    always
    start recording immediately on All cameras
    
    Perform an action when time interval ends
    stop recording immediately
    All cameras can be changed to an individual camera or a group of cameras
     
    Honvl, RBen and iotsec like this.
  10. cryppie

    cryppie n3wb

    Joined:
    Nov 12, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    This works and you can also set the bitrate up for when there is motion but there is a problem with skipping to the next motion sequence in Smart Client. Since it is one long recording it doesn't skip to the motion detection instances. However, in the 2016 version I was able to set to always only record keyframes and set the frame rate up when there was motion and Smart Client would skip to those start/stop instances. I haven't figured out a good way to do this on the new version.
     
    Last edited: Nov 13, 2017
  11. tinglis1

    tinglis1 n3wb

    Joined:
    Nov 7, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Location:
    South Australia
    Has anybody found a work around for the motion sequence events while on 24/7 recording?
    I was wondering if there may a way to create a rule to simulate or trigger the motion sequences that use to exist.
    I upgraded to 2017 R3 Essentials+ without thinking it would be such a problem. I have been using Xprotect for years happily but with this feature not working I am reconsidering my software choice
     
  12. tinglis1

    tinglis1 n3wb

    Joined:
    Nov 7, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Location:
    South Australia
    I gave up on R3 and rolled back to 2017 R1 to get the motion sequences back.
    Hopefully 2018 will bring this feature back.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. MD_cam

    MD_cam n3wb

    Joined:
    Mar 29, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey

    I also rolled back to older version to get this functionality back (continuous recording with motion sequences)

    Anyone know if the 2018 version has fixed this?
     
  14. kheiney

    kheiney Young grasshopper

    Joined:
    Nov 17, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    23
    I tried on 2018 and when you have an always record rule running you can't skip to just motion sequences with the buttons. Yes this still sucks.
     
  15. PancakeBimmer

    PancakeBimmer Young grasshopper

    Joined:
    Jun 9, 2015
    Messages:
    44
    Likes Received:
    6
    There is still an option to record continuously in 2018 r1, right?
    I have tried setting "record keyframes only" in 2018 r1 but it seem to do that only when motion is detected.
     
  16. kheiney

    kheiney Young grasshopper

    Joined:
    Nov 17, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    23
    you have to setup a "Rule" that triggers the recording. There isn't an easy button to click to make it work.