Camera Feeds from BI in different applications

Discussion in 'Troubleshooting' started by mycamrocks, Sep 3, 2019.

Share This Page

  1. mycamrocks

    mycamrocks n3wb

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle
    Hi all,

    BI v5, all my cameras work in the following interfaces, these are all in "full screen / live view":
    1. BI web interface
    2. BI Mobile App
    3. BI Windows App
    I have a home automation system, this uses a H264 interface to BI. When using this the "Live View" shows a static image that updates every 6-10 seconds. The setting on the home automation is set to update every 1 second.

    I have tried almost every setting under the sun and does not change this. What makes me think its something in BI, I have Wyze cameras with the customer DFang and these work perfectly - they do not use the BI interface I use the stream directly to the camera.

    What I did notice as well and would like some help with this as well. In both BI and the home automation system the Thumb Nails do not update its almost a snapshot of the image when I enter the interface. With the Wyze cameras this works perfectly.

    The cameras I am using with BI for reference are the: Hikvision - DS-2CD2T45FWD-I8

    Would really appreciate any advise here
     
  2. TonyR

    TonyR IPCT Contributor

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    4,021
    Likes Received:
    3,864
    Location:
    Alabama
    I don't use any HA system but for those that do and that may be able to assist you, I think more info is needed:
    • What is the name of the HA you use?
    • What are the URL's of the streams from BI that you've tried? Something like:
      Code:
      http://BI-server-LAN-IP:BI-Port/h264/{cam-short-name}/temp.h264
     
  3. mycamrocks

    mycamrocks n3wb

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle
    Thank you for the response.
    To answer the questions you asked:
    1. Name of HA: Control4
    2. URL for the stream I use (IN BI for the camera is as follows) -
      1. FPS: 15
      2. URL in BI For the CAM: rstp://<IP_address>/unicast
      3. The URL in Control4 is : /h264/{cam-short-name}/temp.h264 - as you specify the ip , port, username and password in a different section (so that it build the URL as per above)
    I can confirm the URL you gave me above works with VLC though
     
  4. TonyR

    TonyR IPCT Contributor

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    4,021
    Likes Received:
    3,864
    Location:
    Alabama
    I understand that BI works except for the long, slow update, I'm curious. Why did you select the Unicast URL to stream from camera to BI?
    Normally I would have expected instead something like:
    Code:
    rtsp://Camera-IP:554/Streaming/Channels/101
     
  5. mycamrocks

    mycamrocks n3wb

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle
    Thank you again for the response. I used the unicast option as it was in one of the documentation documents for the rstp. I will try your url now. Thank you once again.
     
  6. mycamrocks

    mycamrocks n3wb

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle
    Works like a charm and thank you!
    As a matter of interest would you know what the structure of the snapshot and mjpeg url would be?
     
  7. TonyR

    TonyR IPCT Contributor

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    4,021
    Likes Received:
    3,864
    Location:
    Alabama
    I don't have a Hikvision cam or NVR but my Google Fu turned these up:
    For JPG snapshot:
    Code:
     http://Camera-IP/ISAPI/Streaming/channels/101/picture
    and
    For MJPG stream path:
    Code:
    http://Camera-IP/ISAPI/Streaming/channels/101/httppreview
    If neither work, try YOUR Google Fu! :p
     
  8. mycamrocks

    mycamrocks n3wb

    Joined:
    Mar 16, 2019
    Messages:
    23
    Likes Received:
    1
    Location:
    Seattle
    You right should of tried google. All the links I did get didnt work. Yours do so thank you
     
    TonyR likes this.