Console locking up BI 5 and Win 10

Discussion in 'Troubleshooting' started by Old Timer, Jul 22, 2019.

Share This Page

  1. Old Timer

    Old Timer n3wb

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    18
    Location:
    oklahoma
    I have 2 machines that the console locks up occasionally.
    You can usually click exit and console will exit, then re-run it and it will work like it should. It happens probably 1-2 times a week. BI Service is still running and video is recorded.

    Any idea where to go before I email support?

    Both are HP Pro400G5 with I5-8500 with 16 G memory. Dedicated to running Blue Iris only.

    One has a 256 M2 drive for system, and 8Tb WD purple for video. Fresh install, new ver 5 key.
    Domain environment with Kaspersky Antivirus, tight VNC, APC ups app to shut down PC if ups runs down.
    16 cameras at 2Mb and average 5 frames/sec

    Second one has a 1T system drive, and 4Tb WD purple for video.Had BI ver 4 for a 3-4 months, then full install of ver 5 with new key.
    No domain, Avast antivirus, team viewer, tight VNC,
    18 cameras + 3 clones, all streamed from a DVR (3 total DVR), average 3Mb and 5 frames/sec
     
  2. bp2008

    bp2008 Staff Member

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Messages:
    8,745
    Likes Received:
    5,804
    What is your CPU and memory usage on these systems?
     
  3. Old Timer

    Old Timer n3wb

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    18
    Location:
    oklahoma
    Second pc runs 22 to 26% and 4.7g used. 10 to 12% gpu.
    I'll have to check the first pc tomorrow.
    Updates shut down add much as possible.
    A lot are direct to disk.
     
    bp2008 likes this.
  4. bp2008

    bp2008 Staff Member

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Messages:
    8,745
    Likes Received:
    5,804
    Well it does sound like there might be a BI service bug then. I close my local console window often enough that I'm not sure I would notice if it froze every few days.

    So you should probably contact support. Maybe he'll have heard of this happening before and know of a possible fix like updating your graphics driver or something.
     
    Old Timer likes this.
  5. Old Timer

    Old Timer n3wb

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    18
    Location:
    oklahoma
    Thanks bp,
    I will drop an email then. He's good about looking into things.
    It happens if its minimized, windowed, or full screen. No memory leak like I seen with ver 4, so I'm stumped.
     
    bp2008 likes this.
  6. Old Timer

    Old Timer n3wb

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    18
    Location:
    oklahoma
    I got a reply from BI and asked for windows error logs.
    After sending these, I received a reply from Ken asking for a little more info.
    It looks like he is making some changes to help stability, so I will load it and let you all know.
     
    looney2ns and bp2008 like this.
  7. Old Timer

    Old Timer n3wb

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    15
    Likes Received:
    18
    Location:
    oklahoma
    I updated to 5.0.1.0 and has been running for a week with no problems.