Dahua IPC-HDW1320S rebranded as WatchNet mpix-30irbf-k28, change to dahua firmware?

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
No, that's your power supply for the camera. The USB-to-TTL cable only needs GND, TXD and RXD connected. Vcc voltage is always completely optional and almost always unnecessary.
im finding it impossible to manipulate those wires. those holes are too tiny and close together. any way to upgrade using a laptop and ethernet cable?
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
Most folks would solder some pins into those four holes, and use push-on connectors (Teflon jumper wires) to cable to them.
the 2.54mm pitch connectors i have are too thick for the holes and spaced too far apart. the holes are too close. i couldn't even hold the pins from the jumper wires i have because they were too bulky.
 

iTuneDVR

Pulling my weight
Joined
Aug 23, 2014
Messages
678
Reaction score
121
Location
www.iTuneDVR.ru
As ordinal dahua update using split module filename
Unpack firmware using winrar ignoring errors
Start ipc & stop boot using *
type
Code:
printenv
to see template for update
Code:
run up
for update using update.img, but you nont; have it
You need update each module
No new for you.
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
As ordinal dahua update using split module filename
Unpack firmware using winrar ignoring errors
Start ipc & stop boot using *
type
Code:
printenv
to see template for update
Code:
run up
for update using update.img, but you nont; have it
You need update each module
No new for you.
i want to use this firmware:


so rename it to update.img ?

what do you mean by updating each module?
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
No!
update.img is not the same link firmware.bin files
Unpack zip file in attach for your DH_IPC-HX1X2X-Themis_EngSpnFrn_N_V2.600.0005.0.R.20170527.bin and use it for update

Code:
run up
so first i flash with update.img through the wires i will solder to the camera pcb using putty

then go to web interface and update with DH_IPC-HX1X2X-Themis_EngSpnFrn_N_V2.600.0005.0.R.20170527.bin ?
 

iTuneDVR

Pulling my weight
Joined
Aug 23, 2014
Messages
678
Reaction score
121
Location
www.iTuneDVR.ru
When you restore the camera to the state, then you will update it with the latest firmware or you can extract the necessary modules from the fresh ones and update them immediately.
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
ok, i soldered the wires on, opened putty and saw the writing update on the screen so i must have connected the wires correctly. now what do i do? i try typing on the open terminal window "printenv" but no text shows on the screen as if im not typing anything.
 

Attachments

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
ok. that worked. when i did printenv i got a bunch of text print out on the screen.

when i do "run up", it's says "link down". i have the update.img file on my desktop.

is update.img supposed to be in a certain location? in the folder that is called "update.img" that is created when i unzip the package? or by itself?

how does putty know where to get the file from when i type "run up" ?

do i only type "run up" ? or is there other text i must type?
 
Last edited:

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
this is the text i got from printenv

Code:
>printenv
bootargs=console=ttyS0,115200 mem=110M root=/dev/mtdblock5 rootfstype=squashfs init=/linuxrc
bootcmd=sf read 0x200100 0x8000 0x8000;sf read 0x2000000 0xf0000 0x180000;bootm 0x2000000
bootdelay=3
baudrate=115200
ipaddr=192.168.1.108
serverip=192.168.1.1
autoload=yes
gatewayip=192.168.1.1
netmask=255.255.255.0
da=tftp 0x02000000 dhboot.bin.img; flwrite;tftp dhboot-min.bin.img;flwrite
dr=tftp 0x02000000 romfs-x.squashfs.img; flwrite
dk=tftp 0x02000000 kernel.img; flwrite
du=tftp 0x02000000 user-x.squashfs.img; flwrite
dw=tftp 0x02000000 web-x.squashfs.img; flwrite
dp=tftp 0x02000000 partition-x.cramfs.img;flwrite
dc=tftp 0x02000000 custom-x.squashfs.img; flwrite
up=tftp 0x02000000 update.img; flwrite
tk=tftp 0x02000000 uImage; bootm
dh_keyboard=1
sysbackup=1
logserver=127.0.0.1
loglevel=4
autosip=192.168.254.254
autolip=192.168.1.108
autogw=192.168.1.1
autonm=255.255.255.0
pd=tftp 0x02000000 pd-x.squashfs.img; flwrite
ethact=ambarella mac
BSN=(i have removed this number for posting on internet)
HWID=IPC-HDW1320S:01:02:05:19:18:00:01:00:00:00:00:258:00:00:00:00:00:00:00:00:100
devalias=IPC-HDW1320S
ID=(this the same as the serial number of camera, i have removed it)
ethaddr=(this is the MAC address of the camera, i have removed it)
filesize=1FE040
fileaddr=2000000
appauto=1
stdin=serial
stdout=serial
stderr=serial

Environment size: 1217/131068 bytes
 

iTuneDVR

Pulling my weight
Joined
Aug 23, 2014
Messages
678
Reaction score
121
Location
www.iTuneDVR.ru
Your device ip is 192.168.1.108
Your gate is 192.168.1.1
if not, so make changes

You need setup server ip to your pc ip
Code:
setenv serverip 192.168.1.X
saveenv
You need run TFTP program & put at root or setup rott path to place that contain update.img file
Next
Code:
run up
If all is normal
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
i get the following error in putty:

Code:
run up
Using ambarella mac device
TFTP from server 192.168.1.214; our IP address is 192.168.1.108
Download Filename 'update.img'.
Download to address: 0x2000000
Downloading: *
TFTP error: (0)>
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
if your gate is 192.168.1.1
ping 192.168.1.1

must be
host alive

be sure run tftp program at your pc with ip=192.168.1.214.
Check antivirus & firewall & no block tftp program

host is alive.

pc firewall and antivirus is disabled.

the camera is not pingable at 192.168.1.108 or visible on the network but that is because i am connected to it via serial i am guessing. camera is also connected by ethernet.

am i supposed to be using any specific version of tftp? i am using the one downloaded from ipcamtalk website.



20211129_151514.jpg
 
Last edited:

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
87
Reaction score
15
Location
toronto canada
ok, i managed to transfer the update.img to the ipcam.

i go to 192.168.1.108 and i can see it has dahua firmware now. so it was a success

only issue is i can't login to the camera with username: admin and password: admin

i even tried password 1234, 888888, 88888888, my old password, etc.

what do i do now?


edit, it's ok. i did a factory reset using the 2 pads on the the camera. i was able to login.
 
Last edited:
Top