Hiwatch DS-P2420 PTZ half bricked

oh6hfx

Getting the hang of it
Joined
Jun 26, 2016
Messages
133
Reaction score
43
Location
Lohtaja, Finland
Got a PTZ-camera Hikvision Hiwatch DS-P2420 PTZ-camera from a client. Had some symptoms ealier, camera went unresponsive and only way to get it running again was using SADP and activate it again and putting all the settings in.

It worked well for months, but then after reboot camera went unresponsive again. Now activation with SADP does not work anymore. After setting password and clicking activate, SADP says "device rejected". Still, clicking refresh in the list, camera seems to be activated anyway.
Changing IP static wont work, but changing to DHCP works, although camera says "time out", but still after that shows new got via DHCP on the list.

Trying to go web ui with that IP won't work, just can't load the web page. Ping works.

IVMS, Batch configurator, all of them have been tested, but none of them can connect with the camera. Once I plug it off from PoE, camera seems to forget its settings and return inactive once I plug it back again.

Different PoE injector / switch tested, also direct 12V. No help.

Inside the camera red led is blinking 1 times per 2 second. Reset button does not help.

Any ideas? Does this have memory battery?
 

trempa92

Getting comfortable
Joined
Mar 26, 2020
Messages
873
Reaction score
275
Location
Croatia,Zagreb
sound like your rom is losing memory when power off while it shouldnt happen


reflashing firmware might help
 

trempa92

Getting comfortable
Joined
Mar 26, 2020
Messages
873
Reaction score
275
Location
Croatia,Zagreb
There is TFTP option, but in 99% of case you need to force it using update command via serial connection.

You need Serial connection and putty or SecureCRT plus TFTP server with right firmware
 

oh6hfx

Getting the hang of it
Joined
Jun 26, 2016
Messages
133
Reaction score
43
Location
Lohtaja, Finland
Indeed, seems that it keeps just downloading the firmware over and over again...

[2024-06-09 12:55:21] TFTP server[192.168.1.128] initialized

[2024-06-09 12:55:36] Device[192.168.1.64] test tftpserver

[2024-06-09 12:55:36] Connect client[192.168.1.64] success

[2024-06-09 12:55:36] Start file[C:\Users\OMISTAJA\Downloads\TFTP\digicap.dav] transmitting

[2024-06-09 12:55:40] Resend required


[2024-06-09 12:55:44] Resend required


[2024-06-09 12:55:48] Resend required


[2024-06-09 12:55:51] Completed file[C:\Users\OMISTAJA\Downloads\TFTP\digicap.dav] transmit

[2024-06-09 12:56:20] Device[192.168.1.64] test tftpserver

[2024-06-09 12:56:20] Connect client[192.168.1.64] success

[2024-06-09 12:56:20] Start file[C:\Users\OMISTAJA\Downloads\TFTP\digicap.dav] transmitting

[2024-06-09 12:56:30] Resend required


[2024-06-09 12:56:34] Resend required


[2024-06-09 12:56:37] Completed file[C:\Users\OMISTAJA\Downloads\TFTP\digicap.dav] transmit
 

oh6hfx

Getting the hang of it
Joined
Jun 26, 2016
Messages
133
Reaction score
43
Location
Lohtaja, Finland
Update: interesting, RSTP works! I can get clear video with VLC from port 554

Also with port scanner I can see that ports 554, 8000, 9010 and 9020 are open.
 

oh6hfx

Getting the hang of it
Joined
Jun 26, 2016
Messages
133
Reaction score
43
Location
Lohtaja, Finland
And a bit forward again: Batch configurator activates the camera without error message and updates FW successfully. With batch configurators settings icon I can go to camera settings and see them. I can view live video, even turn the ptz.
Uploading backup config gives "operation failed".
 

trempa92

Getting comfortable
Joined
Mar 26, 2020
Messages
873
Reaction score
275
Location
Croatia,Zagreb
445 - rtsp
8000 - device port
9010 , 9020 cloud ports
try using ivms and add device via 8000
 

oh6hfx

Getting the hang of it
Joined
Jun 26, 2016
Messages
133
Reaction score
43
Location
Lohtaja, Finland
try using ivms and add device via 8000
Yes, IVMS works almost perfectly. I can see the picture and control PTZ, just can't modify the settings, for example changing IP address results to network/timeout error. Though I managed to upgrade (pushing the same file) the camera succesfully with IVMS too.

So it seems that main symptoms are that camera is not accessible via http port 80 and always after reboot it is returning to factory settings, inactive.
 

trempa92

Getting comfortable
Joined
Mar 26, 2020
Messages
873
Reaction score
275
Location
Croatia,Zagreb
Could be alot of things sadly.

Damaged ROM, Memory leaks, bad capacitors, bad chip. Or simply firmware bug. Do you have any newer for that camera?
 
Top