IP Cam Talk Custom Community DeepStack Model

MikeLud1

IPCT Contributor
Joined
Apr 5, 2017
Messages
2,232
Reaction score
4,290
Location
Brooklyn, NY
I'd say "car" and "Car" or even "car" and "Vehicle". That way you could add trucks as well and just use a single label.
In the dark model there are no trucks.

DarkTotal ImagesTrain ImagesVal ImagesImage Total
Bicycle
652​
624​
28​
652​
Bus
526​
504​
22​
526​
Car
637​
610​
27​
637​
Cat
727​
696​
31​
727​
Dog
796​
762​
34​
796​
Motorbike
502​
481​
21​
502​
People
608​
582​
26​
608​
 

sebastiantombs

Known around here
Joined
Dec 28, 2019
Messages
11,511
Reaction score
27,701
Location
New Jersey
That would work, but would mean a pretty small test display in alerts. Upper/lower case is probably better in that regard.
 

Jason R

Young grasshopper
Joined
Oct 5, 2017
Messages
31
Reaction score
1
Since installing these custom models, DS is only detecting people. The original model was detecting cars and dogs, but that's not being identified anymore (even with a reduced certainty).
 

MikeLud1

IPCT Contributor
Joined
Apr 5, 2017
Messages
2,232
Reaction score
4,290
Location
Brooklyn, NY
Since installing these custom models, DS is only detecting people. The original model was detecting cars and dogs, but that's not being identified anymore (even with a reduced certainty).
Which model are you using?
 

wittaj

IPCT Contributor
Joined
Apr 28, 2019
Messages
25,491
Reaction score
49,688
Location
USA
It won't run a custom model if you don't tell it to.

The objects:0 tells it not to run the default object detection.
 

Jason R

Young grasshopper
Joined
Oct 5, 2017
Messages
31
Reaction score
1
It won't run a custom model if you don't tell it to.

The objects:0 tells it not to run the default object detection.
Interesting. I would then think with this field blank I'm still running the default DS model then - but since I installed these models it's no longer detecting dogs and cars, so it seems like the original model performance is worse now...
 

wittaj

IPCT Contributor
Joined
Apr 28, 2019
Messages
25,491
Reaction score
49,688
Location
USA
Did you place the custom models in a different directory? If you stuck them in the main DS folder and not a subfolder then it won't work.
 

wittaj

IPCT Contributor
Joined
Apr 28, 2019
Messages
25,491
Reaction score
49,688
Location
USA
What are your times for nothing found and any .DAT file analysis to help troubleshoot?
 

Jason R

Young grasshopper
Joined
Oct 5, 2017
Messages
31
Reaction score
1
What are your times for nothing found and any .DAT file analysis to help troubleshoot?
The custom models are in a subdirectory.
The average time is ~ 400ms regardless if anything found or not.
Where would I expect to find .DAT files?
 

wittaj

IPCT Contributor
Joined
Apr 28, 2019
Messages
25,491
Reaction score
49,688
Location
USA
Do you have checked the box on the screenshot above "Save Deepstack Analysis Details"

If not, check it and then wait for a trigger.
 
Top