Live view freezing

Discussion in 'Troubleshooting' started by Gswanson74, Nov 5, 2016.

Share This Page

  1. Gswanson74

    Gswanson74 Young grasshopper

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Every since installing BI, I have had intermittent issues with live feeds freezing. Sometime 1 of the 6 cameras, sometimes all 6, at the same timestamp on the feeds. I use Wansview cameras, two models, 2 PTZ and 4 fixed. When BI freezes the video, I can start the Wansview app and everything is functioning fine. To get the camera, or cameras, running again in BI I can right click and restart (works 10% of the time) or reboot the camera and then right click restart (works other 90% of the time). I run an ASUS router (high end for home use), can't recall the model off-hand. All Cameras are wireless. Last night, they all froze at 4:12:36 am. This caused a little concern, since I am flying blind at that point for anyone trying to enter my house. Any ideas? Port forwarding is set, and I would believe if that were the issue, it would be all cameras every time.
     
  2. nayr

    nayr Known around here

    Joined:
    Jul 16, 2014
    Messages:
    9,344
    Likes Received:
    4,790
    Location:
    Denver, CO
    the problem is your using wireless, anything can knock wireless cameras off your network through normal interference.. its not guaranteed connectivity by any stretch of the imagination and that's required when your recording over the network..

    Security Cameras require wires; there are no exceptions.. the laws of physics are not on your side.
     
  3. Gswanson74

    Gswanson74 Young grasshopper

    Joined:
    Jun 20, 2016
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Delayed follow up... Everything is running great, forgot what resolved my issues even... was just new at configuring I guess. I removed all cams, re-installed and re-configured. I remain wireless (rent the house), but no issues dropping connections.