Recent content by oldman

  1. O

    Triggers only work while logged into BlueIris on server

    Another thing to check is your profiles. Do you have a profile that is changing at some period of the night that would be set to not trigger. You should probably post your profile settings. Do you have a daytime and night time profile maybe? Just need a lot more info on what all your...
  2. O

    Triggers only work while logged into BlueIris on server

    Hmm, ok, need some additional info. What are your power settings for the BI PC. They should be never sleep or hibernate. I don't understand what you mean by "BlueIris is open on the server, triggers and alerts work well. Close BlueIris on the server, triggers and alerts stop. " If BI is...
  3. O

    Triggers only work while logged into BlueIris on server

    Sounds like you don't have the 'Run as a Windows Service" checked. It's located on settings in the Startup tab. Just make sure it's checked. That way when you close the UI the server is still running.
  4. O

    Web Commands from BI4 Alerts.

    Mine is working ok. I had put http:// in front of the command, duh. You might check your web server settings under advanced. See if you can use the limit IP addresses ^ character to select local addresses that don't require login. For example: entering ^192.168.1.* would exclude all ip...
  5. O

    Web Commands from BI4 Alerts.

    Ok, tried your command in the "Post to a web address,,,) in the alert section for the camera and I am getting an error back. Looking the log it shows "Web: error: no stream" I use the alert section "Post..." for setting camera ptz and setting the profile for a particular camera and haven't...
  6. O

    Web Commands from BI4 Alerts.

    Does it work when passed via a browser? I always test in a browser first to see if the http command is working.
  7. O

    Web Commands from BI4 Alerts.

    I just used the chrome browser to test the http command. The data should be returned in the body section of the browser.
  8. O

    Web Commands from BI4 Alerts.

    Tried your string on my system and worked fine. I noticed that you have a space in your command between the profile= 2, which might be causing problems depending on your browser. Try removing the space or add a %20 in the http command (see below)...
  9. O

    Looking for integrated home security options.

    I use Domoticz, which is a free open source solution that supports many hardware platforms and protocols, Z-wave being my primary. You can communicate with Blue Iris via JSON, HTTP, IFTTT, and others. My Z-wave controller is the Aeotec USB Zwave controller (about $40+). Domoticz supports...
  10. O

    Geofencing, sometimes doesn't register exit of geofence

    I'm on Android and I occasionally find that the Geofence isn't registering with Blue Iris. Sometimes I think it's just the Android phone not doing it's geofence thing and other times it reports exiting Geofence, but BI doesn't change. I found the same solution as you stated, that usually...
  11. O

    4.6.9 - January 31, 2018 H.265 hardware decoding added

    Just a nit, but it appears the "Use last window position" in the windows option of Startup tab, isn't working any longer after update. I have had BI startup on my second monitor since forever, and now BI always starts on main monitor and I have to move it to the second.
  12. O

    How to make one camera trigger cause another camera to go to preset

    Glad everything is working .... :-) Yes BI is pretty amazing.
  13. O

    How to make one camera trigger cause another camera to go to preset

    Yes, just add &trigger to your URL. (It's case sensitive)
  14. O

    How to make one camera trigger cause another camera to go to preset

    So it doesn't take your login credentials from the URL, i.e. you have to specifically enter them? Also your CAM3 didn't move to your defined preset ? Check on the web server dialog box and click the advanced button under the "Remote, external(WAN/Internet access)" Under authentication: Select...
  15. O

    How to make one camera trigger cause another camera to go to preset

    Make sure you are using the "Short name" (CAM 3?) of the camera and there is a preset defined and is working for preset 2. i.e. press 4 on the PTZ portion of the Blue Iris main screen. (look on the general tab on the main camera properties and use the name under "Short Name" . Maybe its...
Top