Blue Iris v3.0.37 lagging on Android V11

rebelbah

Getting the hang of it
Joined
Mar 11, 2015
Messages
107
Reaction score
5
in the last several weeks Blue Iris has been lagging when connecting to the cameras.
when you select the server you want to view it connects fairly quickly, when you select the camera icon to view the cameras it takes up to 45 seconds to show the camera feeds and sometimes then you try scroll the feeds and it hangs, when you select a feed it takes up to 30 seconds. I have access to several BI systems, this even happens when connected on the same network.
any suggestions?
 

tward392

Pulling my weight
Joined
Sep 9, 2019
Messages
238
Reaction score
131
Location
US
Almost instant for me, v3.0.37 but I'm on Android v12, so there is a difference there. Have you rebooted the device? Always the first step that I take.

Which version of Blue Iris? 5.5.6.5 is what I'm on.
 

rebelbah

Getting the hang of it
Joined
Mar 11, 2015
Messages
107
Reaction score
5
Almost instant for me, v3.0.37 but I'm on Android v12, so there is a difference there. Have you rebooted the device? Always the first step that I take.

Which version of Blue Iris? 5.5.6.5 is what I'm on.
1 on BI v 5.4.9.18
1 on 5.5..... latest version
1 on 5.5.4.3
 

rebelbah

Getting the hang of it
Joined
Mar 11, 2015
Messages
107
Reaction score
5
update BI version 5.5.6.21
android v 12
still having the issue of BI on android opening pretty quick when you click the server to connect to , but when trying to view cameras it takes a while to pull the live and last feed page.
have updated windows and all software(BI, android.....) and rebooted everything including cameras

any suggestions
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
35,569
Reaction score
18,318
Disable any antivirus and firewall and test
 

rebelbah

Getting the hang of it
Joined
Mar 11, 2015
Messages
107
Reaction score
5
only antivirus is defender, and it happens the same when connected locally "same LAN network"
 

rebelbah

Getting the hang of it
Joined
Mar 11, 2015
Messages
107
Reaction score
5
I disabled defender and same result.
I have access to 3 different Blue Iris machines and the same thing happening, all running under 20% cpu
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
35,569
Reaction score
18,318
I disabled defender and same result.
I have access to 3 different Blue Iris machines and the same thing happening, all running under 20% cpu
have you rebuilt the database?
I have access to many BI machines. None of them are exhibiting this issue.
 

rebelbah

Getting the hang of it
Joined
Mar 11, 2015
Messages
107
Reaction score
5
rebuilt database , restarted machine , made sure defender was off and same issue,
using 10%cpu , 14% ram
 
Top