DH-SD1A203T camera problem

Mariofs

n3wb
Joined
Jun 29, 2020
Messages
4
Reaction score
2
Location
28033
Hello,
I have a dahua DH-SD1A203T camera that I see on my network and I can configure it. But when I connect it to a my NVR2104HS POE NVR dahua can't find it, and I can't add it manually either.
Any suggestion
thanks
 

bigredfish

Known around here
Joined
Sep 5, 2016
Messages
4,652
Reaction score
6,050
Location
Florida USA
See here
***PSA for those with a New DAHUA NVR with Built-in PoE switch

When you were looking at it on your network, I assume it had a 192.168.1.108 address?

Then you plugged it into the PoE NVR?

If the above link doesnt do it, you may need to log into it as before, set to DHCP instead of fixed, save, exit, and see if that helps the NVR find it per the instructions above.
 

Mariofs

n3wb
Joined
Jun 29, 2020
Messages
4
Reaction score
2
Location
28033
I don't understand what can happen. If I connect the camera to a POE injector it works and I can see it from a PC directly accessing the IP of the camera. But when I connect it to the DVR, it can't find it. If I connect it to a POE TP-link switch, it can't find it either by accessing the IP of the camera directly.
Is there a difference between the type of POE that an injector offers and the DVR?
 

bigredfish

Known around here
Joined
Sep 5, 2016
Messages
4,652
Reaction score
6,050
Location
Florida USA

Mariofs

n3wb
Joined
Jun 29, 2020
Messages
4
Reaction score
2
Location
28033
I read the entire post but not find solution :(. I can't find the difference of the POE via injector or via NVR

I more or less understand how it works. i acces via web interface NVR
For the cameras I have put the range 192.168.1.X
1596301675840.png

For the NVR 10.30.6.45 because the main network of my work is 10.30.6. *

1596301707898.png

I can access the camera and its configuration with a POE injector directly. The address is 192.168.1.91
1596301599006.png

When I connect it to the NVR and access the interface it can't find it.


but curiously, on the first try, he found two cameras of different brands and of worse quality than the Alhua dome.

1596301836976.png
 

bigredfish

Known around here
Joined
Sep 5, 2016
Messages
4,652
Reaction score
6,050
Location
Florida USA
You've complicated it far too much

Set the switch back to default of 10.1.1.1 and gateway of 10.1.1.1 - reboot NVR
I assume 10.30.6.6 your Router? and you've assigned 10.30.6.45 to the NVR - OK
Leave the camera in DHCP. Unplug it and then plug it back in then reboot the NVR. It will assign the camera an IP of 10.1.1.x

As to the other two cameras, How are they connected to the NVR- via the PoE ports or via a separate switch?
 

Mariofs

n3wb
Joined
Jun 29, 2020
Messages
4
Reaction score
2
Location
28033
I have just done it. I have put the camera in DHCP. I find it with the POE injector and confgiure it. But when I connect it to the DVR it doesn't see it and I have configured the swith in 10.1.1.1 and gateway 10.1.1.1
 

bigredfish

Known around here
Joined
Sep 5, 2016
Messages
4,652
Reaction score
6,050
Location
Florida USA
When you connect it to the NVR, you dont see it in the top or bottom pane of the Registration page? Can you search for it by IP?
 

bigredfish

Known around here
Joined
Sep 5, 2016
Messages
4,652
Reaction score
6,050
Location
Florida USA
Try resetting the camera to factory default, then plug in into one of the 4 PoE ports on the NVR. . Dont mess with the network configuration. Just default it and plug it into the NVR
 
Top