DH_NVR4XXX-4KS2_MultiLang_V3.216.0000002.0.R.190102

katcha

n3wb
Joined
Apr 7, 2019
Messages
24
Reaction score
2
Location
Canada
I have filed a complain to ONVIF.ORG
Let see what would they do about this issue, if anyhting.
 

rufunky

Getting the hang of it
Joined
Dec 2, 2015
Messages
400
Reaction score
81
Is there a general version of this firmware available? ( LOGO free version )
 

AsM0DeUz

n3wb
Joined
Nov 22, 2018
Messages
3
Reaction score
1
Location
Belgium
Since I upgraded my DHI-NVR4208-8P-4KS2 to that V3.216.0000002.0 version, gDMSS does not work anymore on my Android phone. For all channels I get "Failed to connect ..." except for 0Channel-0 which show what is displayed on the NVR screen.

Any idea how to solve that?
When will be that V4 version available for NVR4XXX?

Thx
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
30
Reaction score
2
Location
toronto canada
Just noticed following - DH_NVR4XXX-I_MultiLang_V4.000.0000000.0.R.20190713.zip in Index of /images/Firmware
is this 4KS2 firmware ? anyone tried?

i just tried it and it said update failed. i don't think it is compatible with the 4ks2


this is the latest i have running on my nvr:

Device Type: DHI-NVR4108-P-4KS2
Web Version: 3.2.3.98477
Onvif Version: 2.4.1
System Version: 3.216.0000003.0, Build Date: 2019-05-21



it still requires plugins.
 

arium76

n3wb
Joined
Feb 3, 2019
Messages
11
Reaction score
3
Location
Australia
i just tried it and it said update failed. i don't think it is compatible with the 4ks2


this is the latest i have running on my nvr:

Device Type: DHI-NVR4108-P-4KS2
Web Version: 3.2.3.98477
Onvif Version: 2.4.1
System Version: 3.216.0000003.0, Build Date: 2019-05-21



it still requires plugins.
I think Andy still testing this could be it
NVR4XXX-4KS2 Firmware
 

arium76

n3wb
Joined
Feb 3, 2019
Messages
11
Reaction score
3
Location
Australia
Can Confirm this V4 firmware is working fine on NVR4108-8P-4KS2. Im trying to get IVS going together with 1831E however havent have much lunch. In saying this I am still new to this whole Dahua thing. Have it setup in Schedules and Tripwire etc. UPDATE- had to disable smart codec under Camera and Smart Plan is enabled now. :)
 
Last edited:

katcha

n3wb
Joined
Apr 7, 2019
Messages
24
Reaction score
2
Location
Canada
I think Andy still testing this could be it
NVR4XXX-4KS2 Firmware
The source location of the Firmware isn't good. The download never completes and hangs.
I used Dahua UK website to upload the new Firmware:
https://www.dahuasecurity.com/uk/support/downloadCenter/firmware?child=171

From the first glans the web interface looks different. Surprisingly Chrome works now. No need in the annoying plug-in.
The Chinese Dahua IP cameras still don't work with this firmware ( I had my hopes too hight). Neither with Onvif. Only possible via customized rtsp mode. :(.
Still no way to downgrade back to v3.215
 
Last edited:

arium76

n3wb
Joined
Feb 3, 2019
Messages
11
Reaction score
3
Location
Australia
The source location of the Firmware isn't good. The download never completes and hangs.
I used Dahua UK website to upload the new Firmware:
https://www.dahuasecurity.com/uk/support/downloadCenter/firmware?child=171

From the first glans the web interface looks different. Surprisingly Chrome works now. No need in the annoying plug-in.
The Chinese Dahua IP cameras still don't work with this firmware ( I had my hopes too hight). Neither with Onvif. Only possible via customized rtsp mode. :(.
Still no way to downgrade back to v3.215
I have 4631C-A and its working fine.
 

katcha

n3wb
Joined
Apr 7, 2019
Messages
24
Reaction score
2
Location
Canada
I have 4631C-A and its working fine.
I have 4433C-A.
It works if it is Modded from Chinese to English. I had to convert the firmware back to Chinese due to modded FW issue. Since NVR version 3.216 they made something to prevent these cameras to connect. Neither ONVIF works. RtSP only. I also can't mod the camera back to English even with serial connection due to the signature DH introduced not long time ago.
 
Last edited:

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
30
Reaction score
2
Location
toronto canada
i have one IPC-HDW4631C-A and it works fine with the NVR with 4.0 firmware. of course, my cameras are not connected to the ethernet ports of the NVR. my cameras are connected to my router through a poe switch and the NVR is connected to the router as well.
 

arium76

n3wb
Joined
Feb 3, 2019
Messages
11
Reaction score
3
Location
Australia
I have 4433C-A.
It works if it is Modded from Chinese to English. I had to convert the firmware back to Chinese due to modded FW issue. Since NVR version 3.216 they made something to prevent these cameras to connect. Neither ONVIF works. RtSP only. I also can't mod the camera back to English even with serial connection due to the signature DH introduced not long time ago.
can't you go back to english firmware? mines going straight into NVR and no problems at all. Even the IVS works good too when smart codec is disabled.
 

katcha

n3wb
Joined
Apr 7, 2019
Messages
24
Reaction score
2
Location
Canada
can't you go back to english firmware? mines going straight into NVR and no problems at all. Even the IVS works good too when smart codec is disabled.
Unfortunately I can't go back to English anymore. The English modded version discussion which was available here in the forum helped with the old FW camera versions, prior to the signature introduction. After that, if you upgrade to any official newer version you have no way to go back to older ones, neither can apply the mod.
My mistake was that I have upgraded to the most recent Chinese FW version. Everything worked for few years well until I upgraded the NVR to v.3.216. Since then - nada
 

tigerwillow1

Getting comfortable
Joined
Jul 18, 2016
Messages
952
Reaction score
523
i have one IPC-HDW4631C-A and it works fine with the NVR with 4.0 firmware. of course, my cameras are not connected to the ethernet ports of the NVR. my cameras are connected to my router through a poe switch and the NVR is connected to the router as well.
Are you at least possibly saying that the chinese market cameras are rejected by the nvr only if hooked up to the nvr's poe ports?
 

1.21 jiggawatts!

Young grasshopper
Joined
Aug 29, 2018
Messages
30
Reaction score
2
Location
toronto canada
Are you at least possibly saying that the chinese market cameras are rejected by the nvr only if hooked up to the nvr's poe ports?
yes. seems to be the case in my situation.

I tried to connect indirectly to NVR via switch. No luck.
is the switch connected to a NVR ethernet port or your network router ethernet port?
 

katcha

n3wb
Joined
Apr 7, 2019
Messages
24
Reaction score
2
Location
Canada
yes. seems to be the case in my situation.



is the switch connected to a NVR ethernet port or your network router ethernet port?
No matter how do I connect the camera. It won't work with neither DH private or ONVIF protocols. Just RTSP. The NVR stopped recognizing it after I upgraded the NVR firmware to the newest one. This is the known issue with the Chinese modded cameras. I thought you would bring some new ideas.
Are your all cameras use English modded FW version? If yes, then it explains why it works. In my case I'm using chinese firmware. NVR has stopped seeing the cameras. I can't upgrade the cameras back to English, can't downgrade the NVR. The camera jut became a toy at home.
 
Top