Error code 17

snice

n3wb
Joined
Aug 28, 2014
Messages
15
Reaction score
1
Hi,

I have few Hikvision cams and sometimes I get Error code 17 with ivms. Do you know what does it means? And how to solve this problem ?

Thank you
 

Dreamboat

Getting the hang of it
Joined
Jun 24, 2015
Messages
109
Reaction score
25
I'm afraid only Hikvision R&D itself knows what that code means. Can you describe what you're trying to do?
 

snice

n3wb
Joined
Aug 28, 2014
Messages
15
Reaction score
1
My cams work well since few month. It's just that sometimes I get this error while trying to view my cams from my smartphone using iVMS. If I restart the cam, everything becomes fine. But it's anoying if you are away...
 

Dreamboat

Getting the hang of it
Joined
Jun 24, 2015
Messages
109
Reaction score
25
Check if you have update for iVMS4500 software. Another thing:make sure you have port 554 forwarded in your router.
 

snice

n3wb
Joined
Aug 28, 2014
Messages
15
Reaction score
1
port 554 are opened of course. and I use the latest version of iVMS4500
 

Dreamboat

Getting the hang of it
Joined
Jun 24, 2015
Messages
109
Reaction score
25
Strange... Do you have any problems if you use the latest iVMS4200 software for PC? How many cameras do you have in the network? Do you get the same error for all the cams?
Here are some other tips:
- Make sure you use the latest firmware for the cameras in case you use English firmware (Chinese version is a different story).
- For iVMS4500: try clearing app data and cache.
- I'm still thinking of port 554 might be the problem. In case you have more than one camera in your network, you should change port 554 for all the cams, preferably starting above 1024, like IP1 - 1024, IP2 - 1025, etc.
- Also try disabling UPnP in the NAT network settings for all the cams, then reboot. Sometimes that could mess up the things.
 
Top