How to add camera to BI that is not in the drop down list

Discussion in 'Troubleshooting' started by fenderman, Jun 21, 2015.

Share This Page

  1. woolfman72

    woolfman72 Getting the hang of it

    Joined:
    Dec 28, 2015
    Messages:
    123
    Likes Received:
    50
    what is the default ip address for the camera? what is your network ip range? are they the same up to the last 3 digits? for example the default ip for the camera might be 192.168.1.108 yet your network is not the same 192.168.100.xxx or even 10.x.x.x. depending on how you have that set up. Once you figure out what the default address is for the camera. Take the camera and plug it directly into a computer and set the ip of the computer to be in correlation of the camera so that they will be in the same ip range. Then open a webpage and try the default ip address for the camera. Which then should open the log in page. Then go in and change the ip of the camera to match your current network ip range and hit save . You will lose connection to the camera after that but it will be set so that you can add into Blue Iris. I have to thank @fenderman for helping me a while back figure out this same exact issue. My wording of some it might be wrong in the technical sense but hopefully you get the point.
     
    fenderman likes this.
  2. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,333
    Likes Received:
    5,651
    Location:
    Evansville, Indiana
  3. dee

    dee Young grasshopper

    Joined:
    Nov 4, 2015
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Location:
    FL
    All I can tell you is that my other cameras are hikvisions 192.168.0.10, 192.168.0.08 and 192.168.0.07.
    The 192.168.0.07 camera just died. Just got the Dahua to replace it.
    I also have 2 routers. One is from the IP provider and the other is an Asus RT-AC68U.
    I have Open VPN enabled on it but have never been able to figure out how to share the VPN with my Samsung S5 cell phone.

    Now I can no longer log into my router.
    My log on used to be http://192.168.0.1/admin but no longer works.
    I get
    404 Not Found
     
  4. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,333
    Likes Received:
    5,651
    Location:
    Evansville, Indiana
    Try without the /admin.
     
  5. dee

    dee Young grasshopper

    Joined:
    Nov 4, 2015
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Location:
    FL
    Thanks
    That worked.
     
  6. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    30,826
    Likes Received:
    9,801
    send the camera back...its complete garbage. Reviews are fake.
     
  7. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    2,451
    Likes Received:
    1,609
    Location:
    New York
    @EMPIRETECANDY is on top of the firmware for the Dahua Starlight cameras.
     
  8. mehditaly

    mehditaly n3wb

    Joined:
    Mar 20, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    NOT GIVEN
    Hello,
    For the video it's OK thank you a lot
    But how to get the audio path and the ptz setting ?
     
  9. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    30,826
    Likes Received:
    9,801
    depends on the camera.