No signal on all cameras

Discussion in 'Troubleshooting' started by Prinler, May 7, 2017.

Share This Page

  1. Prinler

    Prinler Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    126
    Likes Received:
    38
    So i got a call from my friend, the bar cameras are all down. No signal on all of them . I remoted in and reset BL and no change. Reboot the computer and it all came back up. I am looking for some kind of way to figure out what happened. Log files anything.
    The cameras were ping-able via cmd prompt. My bud is looking at me and all i can do is shrug.


    -Prinler
     
  2. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    30,818
    Likes Received:
    9,792
    What version of BI? What else is running on the pc? Clean install of windows? cpu use? You can also set the BI watchdog to reset the connection when there is a signal loss.
     
  3. Prinler

    Prinler Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    126
    Likes Received:
    38
    Latest? 4? just installed it few weeks ago. Nothing else other then teamviewer listener. Clean install. CPU is unreliable for me to check via remote.
    Where do i find this watch dog?
     
  4. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    30,818
    Likes Received:
    9,792
    The exact version. Update to the latest release. you can check cpu with the mobile app.
    search watchdog in the help file.
     
  5. Prinler

    Prinler Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    126
    Likes Received:
    38
  6. Prinler

    Prinler Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    126
    Likes Received:
    38
    now 4.5.4.0
    nothing shows up in my help for watchdog
     
  7. Prinler

    Prinler Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    126
    Likes Received:
    38
  8. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    30,818
    Likes Received:
    9,792
    yes it does.
     
  9. Prinler

    Prinler Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 6, 2017
    Messages:
    126
    Likes Received:
    38
    Ok, i see it in this latest update. I did in fact search for it both watchdog and watch dog and got nothing. I dunno. Works now. I will do a bunch of reading thanks once again!
     
    fenderman likes this.
  10. Brian Rogers

    Brian Rogers n3wb

    Joined:
    Aug 22, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    new York
    I have the same problem about once a week I lose all cam signals, I can ping the cameras the only fix is kill Bi in task manager or reboot pc to get all 2 cams back.
    ver 4.8.6.3
     
  11. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,301
    Likes Received:
    5,619
    Location:
    Evansville, Indiana
    Make sure you've done this: Optimizing Blue Iris's CPU Usage | IP Cam Talk