Rich Notifications

Discussion in 'Troubleshooting' started by Jeff DeWolfe, Nov 6, 2018.

Share This Page

  1. Jeff DeWolfe

    Jeff DeWolfe Young grasshopper

    Joined:
    Feb 18, 2017
    Messages:
    31
    Likes Received:
    12
    Hello- I have had a Blue Iris server setup for some time now. In the past, I have always had it set to send me an email with a few pictures any time there is motion. In a recent update, I noticed rich notifications were mentioned. After looking into it further, I would like to use this instead of email. I have enabled the settings, but it doesn't seem to be working. I just get a push notification (iPhone), so that part is working, but it doesn't include a picture or gif. I do have stunnel setup, I did that as part of my troubleshooting trying to get this to work. Just wanted to see if anyone else has any suggestions on how to get it working.

    Thanks!
     
  2. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,040
    Likes Received:
    5,344
    Location:
    Evansville, Indiana
    Same problem here. Email support.
     
  3. Cbang000

    Cbang000 n3wb

    Joined:
    Jul 5, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    Location:
    Burnsville, MN
    Is there any update on this?
     
  4. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    Same boat here. Please update this thread once someone figures out a solution to the Empty "Rich" Push Notifications w/ stunnel
     
  5. Dasstrum

    Dasstrum IPCT Contributor

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    578
    Likes Received:
    701
    Location:
    Florida
    Same here, blank image using openvpn:
    sketch-1542231209630.png
     
  6. Dasstrum

    Dasstrum IPCT Contributor

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    578
    Likes Received:
    701
    Location:
    Florida
    I will switch to port forwarding tonight and do some testing to see if it has to do with using stunnel/vpn
     
  7. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    Is there a screenshot of anyone having this working? It would be good to know their exact setup. Mine is below, which is not working for Gif Rich Notifications.

    Blue Iris Web Settings / Stunnel / Firewall Port Forwarding / DNS Modifications / Self signed or Trusted SSL / Phone OS

    My Setup (and I don't have it working)
    Blue Iris Web
    (see image below)

    Stunnel

    [https]
    accept = 192.168.0.20:444
    connect =192.168.0.20:81

    Firewall Port Forwarding
    NAT SAME PORT inside and out (444 to 444)

    DNS Modifications
    Added Firewall Entry for local IP so the exact same URL works inside LAN or on WAN (https://www.domainname.com:444)

    SSL Cert
    Trusted Cert with Let's Encrypt

    Phone OS
    Primary Phone Pixel 2 w/ Android 9
    Debugging Phone Droid Turbo w/ Android 6.0.1
     

    Attached Files:

    • ink.png
      ink.png
      File size:
      734.9 KB
      Views:
      10
  8. Vettester

    Vettester Pulling my weight

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    106
    I'm getting push notifications on my iPhone, but not in an animated GIF format.

    File_001.png
     
    mtpleasantben likes this.
  9. Dasstrum

    Dasstrum IPCT Contributor

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Messages:
    578
    Likes Received:
    701
    Location:
    Florida
    Port forwarding or vpn/stunnel?
     
  10. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    Please Let us know your setup, as I did earlier.
     
  11. Vettester

    Vettester Pulling my weight

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    106
    My Google home router doesn't support VPN so I'm port forwarding using stunnel.

    stunnel config

    [Blue-Iris]
    accept = 443
    connect = 80
    cert = C:\Program Files (x86)\stunnel\config\stunnel.pem

    Screen Shot 2018-11-14 at 5.38.29 PM.png Screen Shot 2018-11-14 at 5.38.54 PM.png
     
  12. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    Thanks! Do notifications with an image work while on your LAN and while on WAN (away)? The require authentication from Non-LAN only is the only non standard thing I see here that could be something.
     
  13. Vettester

    Vettester Pulling my weight

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    106
    Yes, I get notifications with an image even when I'm not on my lan.
     
  14. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    Great. thanks. I'm going to try to replicate on my end. The things that stand out to me are.

    BlueIris and STunnel using Default/Standard ports (80 and 443)
    Require Authentication set to Non-LAN Only
    Use Secure Session keys and Login Page Disabled
    Allow Directory Listing Enabled
    Usae Deflate Compression Disabled
     
  15. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    So I used the exact same setting, no luck on my end. I'm curious if anyone with an Android has every gotten an image notification or if anyone with an iPhone has ever gotten a blank notification.
     
  16. Vettester

    Vettester Pulling my weight

    Joined:
    Feb 5, 2017
    Messages:
    177
    Likes Received:
    106
    One other thing is I don't have a port defined for my external address.
     
  17. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    RIght, thats automatic once you change ssl to something besides 443. But your LAN is HTTP also, I missed that earlier. Ok. I'll test all this tonight from inside my LAN, I cant NAT to 443 on the outside.
     
  18. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States
    No luck with using 443 / 80 / Lan is HTTP along with all your other settings.
     
  19. ChrisX

    ChrisX Young grasshopper

    Joined:
    Nov 18, 2016
    Messages:
    62
    Likes Received:
    2
    hi, i have the same problem i get no picture .. i must disable 10-image GIF .. now i get picture in my Push .. why animated not working?

    I see animated Push only ios .. but when its enabled android no push pictures
     
    Last edited: Nov 15, 2018
  20. mtpleasantben

    mtpleasantben Young grasshopper

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    57
    Likes Received:
    3
    Location:
    Washington, DC, United States