IP Cam Talk

Welcome to the new IPCT! If you are having an issue logging in, please clear your cookies / cache.

SD59225U-HNI DH_SD-Eos_MultiLang_PN_Stream3_V2.800.0000000.5.R.190827

Jaxon

Getting the hang of it
Joined
Aug 9, 2016
Messages
67
Reaction score
37
Good call on defaulting the camera after the upgrade, seems to save changes now.
 

looney2ns

IPCT Contributor
Joined
Sep 25, 2016
Messages
7,675
Reaction score
6,160
Location
Evansville, Indiana
Updated - SD59430U-HNI - NO good for me

Camera PTZ controls backwards when/ if it moves, presets are random locations.
Reset to default and did factory default with no resolve...
Can not roll back firmware...
Did you find a resolution to this?
 

Steveee

Getting the hang of it
Joined
Aug 16, 2019
Messages
68
Reaction score
77
Location
Kent, England
I have updated to this firmware, and now have no manual control of ptz functions from gdmss app.
It was working previously.
I don't know if I've inadvertently changed a setting on camera?
Any ideas please.
 

EMPIRETECANDY

IPCT Vendor
Joined
Nov 8, 2016
Messages
2,900
Reaction score
5,507
Location
HONGKONG
I have updated to this firmware, and now have no manual control of ptz functions from gdmss app.
It was working previously.
I don't know if I've inadvertently changed a setting on camera?
Any ideas please.
Make a default after you update the firmware, if still not work, make a hard reset on the camera's reset button(Camera is powered on), hold it for 7-10seconds.
 

Steveee

Getting the hang of it
Joined
Aug 16, 2019
Messages
68
Reaction score
77
Location
Kent, England
Ok, I have tried:-
Ptz reset, default cam, factory default, reset switch on cam, re-boot, power on/ off, uninstall/ reinstall app.
Still no ptz control in gdmss pluss app. Also tried gdmss lite app, no go.
So tell me I'm an idiot for not doing the obvious(To Some) , but I'd really like to know what I'm missing?
Thanks.
 

looney2ns

IPCT Contributor
Joined
Sep 25, 2016
Messages
7,675
Reaction score
6,160
Location
Evansville, Indiana
Ok, I have tried:-
Ptz reset, default cam, factory default, reset switch on cam, re-boot, power on/ off, uninstall/ reinstall app.
Still no ptz control in gdmss pluss app. Also tried gdmss lite app, no go.
So tell me I'm an idiot for not doing the obvious(To Some) , but I'd really like to know what I'm missing?
Thanks.
Do the PTZ controls work from a broswer?
@jmcu reported earlier in this thread that his PTZ contols are not working right with this firmware.
 

jmcu

Known around here
Joined
Jul 5, 2016
Messages
315
Reaction score
434
Location
New York
Do the PTZ controls work from a broswer?
@jmcu reported earlier in this thread that his PTZ contols are not working right with this firmware.
I should of updated my post...

I have 1 SD-59430 that works just fine with this firmware and 1 that must of had a bad update. The PTZ controls are wacked out along with the presets.

This firmware has baseline 2 that does not allow you to downgrade below 2.800.XXX. There is nothing below 2.800.005. in the 2.800.xxx series, so it is stuck until I try a serial UART update or a new firmware is put out...
( I doubt there will be, I'm sure these are close to EOL) I did not have much luck with the TFTP option that I tried.
 

looney2ns

IPCT Contributor
Joined
Sep 25, 2016
Messages
7,675
Reaction score
6,160
Location
Evansville, Indiana
Ok, I have tried:-
Ptz reset, default cam, factory default, reset switch on cam, re-boot, power on/ off, uninstall/ reinstall app.
Still no ptz control in gdmss pluss app. Also tried gdmss lite app, no go.
So tell me I'm an idiot for not doing the obvious(To Some) , but I'd really like to know what I'm missing?
Thanks.
Did you try deleting the camera from the app, then re-adding it?
 

Steveee

Getting the hang of it
Joined
Aug 16, 2019
Messages
68
Reaction score
77
Location
Kent, England
Yes,
But that was good timing, I've just got ptz control working from app OK again.
Found a setting on NVR for ptz(in with camera registration etc) for that channel was set to local, so set to remote and now works ok on app.
I had not noticed before.
I'm just glad its working again :)
 

brad2388

Getting the hang of it
Joined
Oct 5, 2016
Messages
145
Reaction score
19
Is there a different firmware i can drop back to?

This totaly killed my autotracking. It worked pretty well. Now it dont follow anything like its too slow.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

shana

n3wb
Joined
Mar 28, 2017
Messages
1
Reaction score
0
Here is the latest new firmware for these models.

These are stable PTZ model, most of them support auto tracking.
SD6CE245U-HNI
SD59225U-HNI,
SD59230U-HNI
SD6CE230U-HNI,
SD6CE225U-HNI,
SD50225U-HNI,
SD52C225U-HNI
SD52C230U-HNI,
PTZ1A225U-IRA-N,
SD6AL245U-HNI,
SD6AE245U-HNI
SD50430UN-HN
SD59430U-HNI

Update:
View attachment 47173

Attention please Try to keep the power on during update. Later versions cannot return to versions earlier than 2.800. After update, make a default(Not Factory Default).

Can report to me if have any bugs.

Hey, where is the attached firmware file, do not see it :-( TY!
 

jmcu

Known around here
Joined
Jul 5, 2016
Messages
315
Reaction score
434
Location
New York
He may have pulled it, there were a few issues with it...
 

EMPIRETECANDY

IPCT Vendor
Joined
Nov 8, 2016
Messages
2,900
Reaction score
5,507
Location
HONGKONG
Yes, we found some bug for the IVS /autotracking, will talk with dahua guys on Tuesday, they have 1 week holiday. We back to work tomorrow and process all the pending orders.
 

brad2388

Getting the hang of it
Joined
Oct 5, 2016
Messages
145
Reaction score
19
Yes, we found some bug for the IVS /autotracking, will talk with dahua guys on Tuesday, they have 1 week holiday. We back to work tomorrow and process all the pending orders.
Any update on this?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top