URGENT: Blue Iris Troubleshooting

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Could it be the CPU overload that Blue Iris keeps logging me out of the web login?
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Yes my team in on it giving you an update on CPU's performance ASAP
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Hi Fenderman, No improvement in CPU performance after reducing to 15 FPS and activating direct to disk and hardware acceleration for each camera. Is there anything else we can do?? Also does our system specifications match the output we are trying to get
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
34,572
Reaction score
15,450
Hi Fenderman, No improvement in CPU performance after reducing to 15 FPS and activating direct to disk and hardware aceleration for each camera
Impossible... You need to go into every camera and set up direct to disk...
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Yes my team had already done that since we had followed steps even from the first article you suggested . So they moved on to do the reduction of FPS
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Impossible... You need to go into every camera and set up direct to disk...
Do you have any steps to do this that I can give them? just incase they have not done it the right way?
 

venture996

Getting the hang of it
Joined
Oct 1, 2014
Messages
91
Reaction score
36
Pardon the interruption, bit I would suggest starting by disabling all but a few cameras, get those to work, then gradually adding in others until either all is well or you find a stumbling block.
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
@fenderman: Are my system configurations compatible to hold so many cameras in blue iris without any lag? and successful remote access on mobile and web?
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
@fenderman my team just confirmed following all instructions given by you. We still do not see improvement in the CPU usage. Is there anything else we can do?
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
34,572
Reaction score
15,450
@fenderman my team just confirmed following all instructions given by you. We still do not see improvement in the CPU usage. Is there anything else we can do?
They did not do it or are running the demo... Did they check for memory leaks? Your team doesn't seem like they know what they're doing
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Hi Fenderman, would really appreciate it if we get immediate support on this. Thank you
 
Joined
Sep 5, 2015
Messages
448
Reaction score
236
System Configurations:
Intel Core i7 - 8700k
Gigabyte Z 370M D 3H Ultra Durable Motherboard
WD Purple 1 tb surveillance hard drive for os and blue iris
Kingston Hyper X 16GB DDR 4 RAM
Corsair VS 650 Watt Power Supply
Cooler Master HAF 912 ATX Mid Tower Cabinet
Windows 10 Pro
Your operating system along with the BI installation and database folders should be on an SSD. The only thing that should be stored on the WD purple drives are the recordings from the cameras. Having 33 cameras and the OS on a single 1TD purple drive is too much. The purple drivers are not designed to run an operating system and run at a lower RPM. You need to have the proper computer hardware before the system will run properly.
 

Amu

Young grasshopper
Joined
May 31, 2018
Messages
32
Reaction score
0
Location
Mumbai
Is there a temporary solution that we could do until we can source the SSD tomorrow as it is midnight here already and we are in the middle of a crises
 
Top