Using Power over Ethernet cameras with Blue Iris?

Discussion in 'Blue Iris' started by homelyn, Mar 6, 2019.

Share This Page

  1. homelyn

    homelyn n3wb

    Joined:
    Jan 7, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hi
    I have just bought a couple of PoE cameras for my Blue Iris system (which runs well a home) , they are Revotech I9024-P cameras, they work fine using the NVSIP app on my Iphone.

    The cameras and PC running the BI software is connected by home plugs and the whole system has worked fine for a number of years.

    I use the iphone with BI app to keep an eye on things at home, but this means I am now using two apps.

    So, is anyone out there using PoE cameras with BI? If so how did you link them in please.

    Thankds

    Eric
     
  2. Mr_D

    Mr_D Getting comfortable

    Joined:
    Nov 17, 2017
    Messages:
    597
    Likes Received:
    515
    Location:
    Southern California
    Most of this forum is probably using Blue Iris with POE cameras. As long as they're on the same network, just point Blue Iris to the camera's IP address to add it. Blue Iris doesn't know or care about the POE part.
     
    mat200, MnemonicMonkey, Mike and 2 others like this.
  3. TonyR

    TonyR IPCT Contributor

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Messages:
    4,028
    Likes Received:
    3,871
    Location:
    Alabama
    mat200 likes this.
  4. SouthernYankee

    SouthernYankee IPCT Contributor

    Joined:
    Feb 15, 2018
    Messages:
    1,967
    Likes Received:
    1,133
    Location:
    Houston Tx
    My revotech camera is sitting in a drawer. It does not work very well , if at all. I am concerned about both security and performance with this camera. Simply it is JUNK a lesson learn by spending money and not studying the correct solution.

    I would correctly set up the camera on BI, Use a vpn to access BI and block all your cameras from the internet.
     
    TL1096r and awsum140 like this.
  5. SouthernYankee

    SouthernYankee IPCT Contributor

    Joined:
    Feb 15, 2018
    Messages:
    1,967
    Likes Received:
    1,133
    Location:
    Houston Tx
    [setting on BI for an old revotech. I just used inspect

    C50.JPG
     
    Mike likes this.
  6. Dwellonroof

    Dwellonroof n3wb

    Joined:
    Jun 6, 2017
    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    5ABF4961-3EDB-402F-9954-35ED49CE74EB.jpeg I have 2 Revotech cameras one will only connect like this but goes in and out.
    The other one I can only get a snap shot from when I connects but nothing else
     
    SouthernYankee likes this.