Big update!! NVR5XXX-4KS2_MultiLang_V4.000.0000000.0.R.20190713

highground

n3wb
Joined
Apr 22, 2015
Messages
29
Reaction score
6
Right now this model has a latest new firmware released last week, will post it here soon after testing. Has big new function adding.
Hi Andy,
Any update as to when / if the new update you mentioned will be released, and what is the big new feature? Need to prepare for the zombie apocalypse! :paranoid:
 

Kopaszka

n3wb
Joined
Apr 16, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Location
Budapest
Hi!

I have NVR5232-4KS2. After upgrade to this firmware, the NVR in cyclic boot. On hdmi port i see the 4.0 software logo, and start it's ip ping, after 5 times ping reply, go boot again. How can i fix it?? I dont have old firmware! I bought the nvr in 2016.

Thanks
 

mmdb

Getting the hang of it
Joined
Dec 18, 2016
Messages
230
Reaction score
45
Location
Croatia
I had the same problem and was told it's permanent damage no repair
 

Reimo

n3wb
Joined
Feb 14, 2018
Messages
15
Reaction score
11
Location
Northern EU
I have upgraded 30-40 devices this series from different release date, failed with none. Some of my customers are failed with upgradeing, and i had to restore the devices with TFTP. The firmware works.
Golden rules to make proper upgrade when avoiding failure:
Better is to have monitor connected to recorder - you see your progress more informatively

1) Before upgrade stop recording, even better disconnect hard drive. disconnect wired alarm inputs.
2) Reset to factory default. Reboot
3) Do the upgrade - give some time to do its business - 5 minutes even
4) When up and running again, factory default again, reboot
5) Feel free to make your setup
 

Kopaszka

n3wb
Joined
Apr 16, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Location
Budapest
NVR5XXX-4KS2 series has a serial port. TFTP and recovery flash will help.
I've been in that hole
i tried to upload the firmware. but after about 17MB (about 3 minutes) it restart. I renamed the original image to update.img. this file size are 49MB.
 

mmdb

Getting the hang of it
Joined
Dec 18, 2016
Messages
230
Reaction score
45
Location
Croatia
I have upgraded 30-40 devices this series from different release date, failed with none. Some of my customers are failed with upgradeing, and i had to restore the devices with TFTP. The firmware works.
Golden rules to make proper upgrade when avoiding failure:
Better is to have monitor connected to recorder - you see your progress more informatively

1) Before upgrade stop recording, even better disconnect hard drive. disconnect wired alarm inputs.
2) Reset to factory default. Reboot
3) Do the upgrade - give some time to do its business - 5 minutes even
4) When up and running again, factory default again, reboot
5) Feel free to make your setup
Reimo can you please explain what is tftp and how does it work ...I have always monitor connected to NVR ...I removed HDD and reboot it
 

catcamstar

Known around here
Joined
Jan 28, 2018
Messages
1,303
Reaction score
843
Reimo can you please explain what is tftp and how does it work ...I have always monitor connected to NVR ...I removed HDD and reboot it
tftp is some very basic protocol for file transfer (hence the ftp) - mainly used for non-pc data transmission (eg reload of network devices or - in this case - cameras) which do not hold lots of memory and processing power to support full FTP service capabilities (to say one: full authentication and encryption). If you do not know what tftp is, I suggest you do not enter that endeavour as you will most probably brick your device.

So your plan of action is okay: remove hard disk, reboot, factory reset and thén apply the firmware from an USB stick connected to the NVR.

Good luck!
CC
 

mmdb

Getting the hang of it
Joined
Dec 18, 2016
Messages
230
Reaction score
45
Location
Croatia
I already did that and NVR went in cycle loop ...so I had to buy another NVR ...I would like to repair previous NVR myself instead sending it back to Andy
 

catcamstar

Known around here
Joined
Jan 28, 2018
Messages
1,303
Reaction score
843

Reimo

n3wb
Joined
Feb 14, 2018
Messages
15
Reaction score
11
Location
Northern EU

JST

n3wb
Joined
Mar 6, 2020
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
Might there be that you have just some motion or alarm or other event set with alarm-out? That is why it is clicking.
I wish that were the case, would make for a much easier resolution. Unfortunately I'm not the only one who's experienced this and thankfully others have already done a lot of the heavy lifting towards identifying a potential root cause. @MakeItRain provided a great post on page 7 which describes the exact same issue I'm having but in much better detail, Original Post - Detailing Clicking Problem.
 
Top