BlueIris I7-8700 No intel hardware acceleration

MrJpsmith

n3wb
Joined
May 27, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Location
Pheonix, AZ
I am using integrated graphics by design so that Blue Iris can use quick sync. However whenever i change the camera to Intel or Intel+VPP my camera goes blank. all my other video related programs see and use quicksync. Any ideas? Any help would be appreciated.

OS windows server 2016
CPU I7-8700
RAM 48 GB DDR4
latest version of Blue Iris
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
31,857
Reaction score
10,843
I am using integrated graphics by design so that Blue Iris can use quick sync. However whenever i change the camera to Intel or Intel+VPP my camera goes blank. all my other video related programs see and use quicksync. Any ideas? Any help would be appreciated.

OS windows server 2016
CPU I7-8700
RAM 48 GB DDR4
latest version of Blue Iris
This will happen if you are using h.265 codec for your cams.
 

fenderman

Staff member
Joined
Mar 9, 2014
Messages
31,857
Reaction score
10,843
mine is running H.264 reolink 410 5mp
This could be due to the server os. Did you test any other cams? If you are running BI as a service, try disabling the service and restarting BI and test again.
You will have issues with reolink and blue iris when using direct to disk as there is no iframe interval in the firmware. Avoid reolink in the future.
 

MrJpsmith

n3wb
Joined
May 27, 2019
Messages
3
Reaction score
0
Location
Pheonix, AZ
Did not know that. So far direct to disk works well. i will try not running as a service. Strange thing is if i throw an nvidia card in then intel is available and works great, unfortunately nothing else will see the hardware acceleration then
This could be due to the server os. Did you test any other cams? If you are running BI as a service, try disabling the service and restarting BI and test again.
You will have issues with reolink and blue iris when using direct to disk as there is no iframe interval in the firmware. Avoid reolink in the future.
.
 
Top