email notify

Discussion in 'Dahua' started by mando209, Jun 8, 2019.

Share This Page

  1. mando209

    mando209 Getting the hang of it

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    524
    Likes Received:
    28
    anyone else have trouble with yahoo or gmail smtp notify send? 3 days ago gmail stopped sending.what is a good email service provider to try?
     
  2. mikeynags

    mikeynags Pulling my weight

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Messages:
    182
    Likes Received:
    113
    Location:
    CT - the tax you to death state
    I use gmail for notifications - was working as of today
     
  3. mando209

    mando209 Getting the hang of it

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Messages:
    524
    Likes Received:
    28
    thanks for the reply.i dont know what is going on. i tried it on two cameras.both say email test fail.
     
  4. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    30,988
    Likes Received:
    9,933
    Yes, but are you using it on dahua devices?
     
  5. reeves1985

    reeves1985 Pulling my weight

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    729
    Likes Received:
    236
    Working ok for me a bit sporadic but seem to be working ok using Yahoo
     
  6. JulieD

    JulieD n3wb

    Joined:
    Mar 21, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    6
    Location:
    NZ
    My gmail quit working three days ago, all 5 Dahua cameras at exactly the same time (insecure app access allowed). Tried a brand new gmail, still doesn’t work. Tried the alternate port and ssl, still not. Tried app specific pass word and 2fa, still not. Tried rebooting camera and router, still not. Tried setting camera email to default and re-inputting account, still not. Tried logging in from web and mail app and the gmail accounts themselves have no issues. Tried the google page that says 'allow sign ins', didn’t work.

    Tried yahoo and that works fine. I have contacted my isp but I think it's something google is doing given yahoo has no issues.
     
  7. JulieD

    JulieD n3wb

    Joined:
    Mar 21, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    6
    Location:
    NZ
    On yahoo use port 465, SSL and turn on allow insecure access in the settings on their mail web page. But I would really prefer gmail to work, the yahoo address I am using I just happen to still have from a long time ago... so I am hoping either gmail changes to work or Dahua changes firmware to work. Though the idea of updating firmware leaves me cold if I have to crack open the cameras to do a hard reset! Not sure if a simple update over Ethernet will work or not although there is an update button in the cam settings. (The starlight 2MP turrets, IPC-HDW2231R-ZS) Firmware can be tricky on some things.
     
    alastairstevenson likes this.
  8. crankcasy

    crankcasy n3wb

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Messages:
    20
    Likes Received:
    3
    I'm having the same problem gmail stopped working for me 2 days ago I also have allow insecure access turned on.
     
    JulieD likes this.
  9. mikeynags

    mikeynags Pulling my weight

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Messages:
    182
    Likes Received:
    113
    Location:
    CT - the tax you to death state
    Using in BI but not sure why that would matter. SMTP via secure SSL port 465 should be the same standard unless Dahua isn’t adhering to the standard. My guess is a PCAP is in order to track down RCA.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. JulieD

    JulieD n3wb

    Joined:
    Mar 21, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    6
    Location:
    NZ
    I just tried my isp's smtp settings and they also work fine.

    Oh well, I switched my main 3 cams over to my isp mail and yahoo. Will see how that goes.
     
    Last edited: Jun 8, 2019
  11. toolazyforalogin

    toolazyforalogin Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 21, 2018
    Messages:
    115
    Likes Received:
    25
    Gmail use TLS on port 587. Allow less secure apps.

    It seems gmail changed this recently.
     
  12. mikeynags

    mikeynags Pulling my weight

    Joined:
    Mar 14, 2017
    Messages:
    182
    Likes Received:
    113
    Location:
    CT - the tax you to death state
    I've been using Google SMTP servers on port 465 for a while now with BI. I did have to allow less secure apps as well. BI doesn't allow you to select 587 at all. It hard-codes the port to 465 when you select the Gmail server preset. Maybe you can give port 465 a try and see if that works for you as well.
     
  13. eboman

    eboman n3wb

    Joined:
    Jun 9, 2019
    Messages:
    8
    Likes Received:
    4
    Location:
    NL
    same issues here, seemed to stop the 6th of June with no way to get it working again. Tried the account itself with the same details with an outlook client which works without issues. Seems something broke between the cam and google.
    at the moment i am unable to capture traffic else this would be my next step..
     
  14. redfive

    redfive Pulling my weight

    Joined:
    Apr 13, 2016
    Messages:
    293
    Likes Received:
    117
    I have had the same issue on one NVR5208-8P-4KS2, upgraded the firmware (from the 05-18 to the 02-19), and the email are working again, with the previous gmail settings (before the upgrade, I tried everything without luck)
    Cheers,
    jonatha
     
  15. JulieD

    JulieD n3wb

    Joined:
    Mar 21, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    6
    Location:
    NZ
    Yes I switched over when gmail did this. But now TLS on port 587 isn’t working either.
     
  16. toolazyforalogin

    toolazyforalogin Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 21, 2018
    Messages:
    115
    Likes Received:
    25
    Could you temporarily setup a new gmail account and try with the new one? Maybe google didn’t like the amount of emails and blocked your account from smtp access?
     
  17. toolazyforalogin

    toolazyforalogin Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 21, 2018
    Messages:
    115
    Likes Received:
    25
    You know what? Mine is no longer working either since Friday night. Two days ago. Strange. I’m gonna get a new account.
     
  18. beepsilver

    beepsilver Pulling my weight

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    438
    Likes Received:
    143
    Location:
    Nebraska
    Just FYI, I have no idea why gmail stopped working for some of you. I use two step authentication with my google account, consequently I had to generate an app password in my google account security settings--it's dedicated to BI. I don't use the "less secure apps" function....been using this setup in BI since 2015 with no problems.
     
  19. JulieD

    JulieD n3wb

    Joined:
    Mar 21, 2019
    Messages:
    18
    Likes Received:
    6
    Location:
    NZ
    I tried that already, brand new account, didn't work.
    I also tried using 2fa enabled on the account and a generated app specific password.
    My best guess is that google might be rolling out the inability to use insecure apps unless they can get a confirmation dialogue like what an iPad does when you add a gmail account to the iOS mail app, but who knows.

    Or maybe google thought the cam was a spam generator and blocked it by MAC address since the account itself still works if accessed other ways, just not by the cameras.
     
  20. Barboots

    Barboots Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 15, 2018
    Messages:
    181
    Likes Received:
    92
    Location:
    Perth, Western Australia
    My SMTP access via Gmail has crapped out also, effective a few days ago. Going to have a look at it now...