No sound in .bvr playback - sound everywhere else

jayleoness

Young grasshopper
Joined
Jul 17, 2019
Messages
87
Reaction score
4
Location
jacksonville
Sound works in the following situations

Blue iris when cameras are tiled for the live view, I click one and white box appears around it, audio till play from that camera

Blue iris mobile app - playbacks from alerts and live video

But when I open a .bvr file to play back a previous recording I get no sound. Any ideas why or what settings I should even post for this


I did recently make the following changes to improve the audio quality - Camera settings - video - configure - changed Format to 16 bit PCM.
also logged into each camera via explorer and chagned the audio settings from g.711a to ACC with 68000 frequency, I
 
Last edited:

IAmATeaf

Known around here
Joined
Jan 13, 2019
Messages
1,555
Reaction score
845
Location
United Kingdom
Improve audio quality? You do realise that most cams will have a cheap ass mic in them.

What happens if you reset it to what it was set before? Has it only stopped recording audio after you tried to improve the quality?
 

SouthernYankee

IPCT Contributor
Joined
Feb 15, 2018
Messages
3,607
Reaction score
2,513
Location
Houston Tx
but when I open a .bvr file to play back a previous recording I get no sound

what app are you using to open and play the BVR file ?
 

jayleoness

Young grasshopper
Joined
Jul 17, 2019
Messages
87
Reaction score
4
Location
jacksonville
but when I open a .bvr file to play back a previous recording I get no sound

what app are you using to open and play the BVR file ?
blue iris.

I will say the tweaks I made did improve the quality quite a bit. I just noticed however when I log into my cameras directly via explorer it says at the bottom of the live video "it fails to support current audio config"

How is this the case when I do get audio thru blue iris live and blue iris video alert clips?
 
Top