Dahua 2MP 25x Starlight IR PTZ Network Camera (SD49225T-HN)

Discussion in 'Dahua' started by ldasilva, Jan 5, 2017.

Share This Page

  1. rra

    rra n3wb

    Joined:
    Jul 2, 2015
    Messages:
    24
    Likes Received:
    2
    Location:
    Belgium
    I have the same camera from Andy , no problem with rain :) This camera have a lot of settings . :) But problem solved , nice ;-)
     
  2. Rocko

    Rocko n3wb

    Joined:
    Nov 22, 2017
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Hi guys, having troubles with my PTZ dropping out of signal every half hour. The camera is plugged into a Poe switch supplied from Andy by itself only and still drops out. The POE switch is a 150w so should comfortably Service the PTZ power needs. Camera is the SD49225t-hm
     
  3. ldasilva

    ldasilva Pulling my weight

    Joined:
    Mar 20, 2016
    Messages:
    446
    Likes Received:
    245
    try another poe so you can rule out the one you have is fine
    i have one listed in first post from amazon
     
  4. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,348
    Likes Received:
    5,668
    Location:
    Evansville, Indiana
    More times than not, this is an issue with a bad cable. Or a cam that has been hacked because it's not secured from the internet properly.

    That cam calls for POE+, is the switch rated at POE+
     
    Last edited: Dec 28, 2017
    rra likes this.
  5. motoolfan

    motoolfan Getting the hang of it

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Messages:
    61
    Likes Received:
    25
    Location:
    Sedalia MO
    Mine has mounted out in the open for well over a year, no issues at all. Knock on wood!
     

    Attached Files:

  6. stoat

    stoat n3wb

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I've had mine for a couple months and the web server seems to crash several times a day (still responds to ping)... mostly self recovers but occasionally requires a power cycle. Only pulling out a single H264 stream via BI.

    System Version 2.600.0000.2.R.R4.2510.9A.NR, Build Date: 2017-09-05
    WEB Version 3.2.1.491814
    ONVIF Version 16.12(V2.3.1.458331)
    PTZ Version 3.02.93.RHNZ_170518_22722
     
  7. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,348
    Likes Received:
    5,668
    Location:
    Evansville, Indiana
    Is it proper secured from the internet? No ports forwarded, UPNP turned off in router and cam.
     
  8. stoat

    stoat n3wb

    Joined:
    Dec 31, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    It's on a private network, unreachable from the internet.
     
  9. Tinman

    Tinman Getting comfortable

    Joined:
    Nov 2, 2015
    Messages:
    601
    Likes Received:
    435
    FYI my air temp was -20 F this morning and my cams processor was 28 F. This is the coldest test so far on my cam and it passed with flying colors :) Also -20F this morning and processor running 30F.
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 2, 2018
    SAVideoman, axmeone and looney2ns like this.
  10. erkme73

    erkme73 Getting comfortable

    Joined:
    Nov 9, 2014
    Messages:
    836
    Likes Received:
    395
    Did a quick search to see if anyone else is having PTZ preset drift/drifting issues, the last time it was mentioned was back in April (page 34). Has anyone seen this problem? The last post mentioned someone with the problem was going to try the latest firmware to see if it solved his issue - but no follow has been posted (with "drift" in the post).
     
    axmeone likes this.
  11. jcraigcx

    jcraigcx Young grasshopper

    Joined:
    Mar 4, 2017
    Messages:
    32
    Likes Received:
    7
    I'm running Blue Iris and currently have 6 cameras scattered about the property. Is it possible to automatically swing to a preset PTZ location when one of my other cameras triggers? For instance, if the driveway cam triggers, could BI swing this camera to a PTZ pre-set for my driveway? And if the front door cam triggers, swing this towards the front door, (etc...)?
     
  12. TechBill

    TechBill Getting comfortable

    Joined:
    Nov 1, 2014
    Messages:
    1,075
    Likes Received:
    393
    I suggest you ask that question in Blue Iris forum


    Blue Iris
     
  13. jaycanter

    jaycanter Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 1, 2015
    Messages:
    117
    Likes Received:
    32
    Yes it's possible thru BI and Dahua NVR's
     
  14. RicRat2009

    RicRat2009 Getting the hang of it

    Joined:
    Jan 8, 2018
    Messages:
    113
    Likes Received:
    55
    Location:
    Tejas
    Received the camera today.
    Now I have to figure out how I'm going to climb a ladder, hold this monster in one hand and make the wire harness connections with the other.
     
  15. Go3Team

    Go3Team Pulling my weight

    Joined:
    Mar 13, 2017
    Messages:
    147
    Likes Received:
    109
    Location:
    RVA
    What I did was use pull string. I tied loops in the string and then tied one end to the clip on the camera and took the other end up the ladder with me. Then I pulled it up loop by loop then clipped the clip to the mount and undid the string. It worked out pretty good.
     
  16. RicRat2009

    RicRat2009 Getting the hang of it

    Joined:
    Jan 8, 2018
    Messages:
    113
    Likes Received:
    55
    Location:
    Tejas
    Made a quick test mount and now the cats pissed off at me.

    IMG_0785.JPG
    IMG_0786.JPG
     
    Crazykiller likes this.
  17. Trigger2142

    Trigger2142 n3wb

    Joined:
    Dec 27, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Hi I just installed mine camera outside yesterday and everything seem to be working fine including with BI.

    System Version2.600.0000.2.R.R4.2510.9A.NR, Build Date: 2017-09-05
    WEB Version3.2.1.491814
    ONVIF Version16.12(V2.3.1.458331)
    PTZ Version3.02.93.RHNZ_170518_22722

    Do I need to change my firmware?
     
  18. looney2ns

    looney2ns IPCT Contributor

    Joined:
    Sep 25, 2016
    Messages:
    7,348
    Likes Received:
    5,668
    Location:
    Evansville, Indiana
    If it's not broke, don't fix it.
     
    bigredfish, weigle2 and Tinman like this.
  19. kheiney

    kheiney Young grasshopper

    Joined:
    Nov 17, 2014
    Messages:
    44
    Likes Received:
    23
    Pretty sure I have some condensation issues with mine now. I noticed when cleaning the lens that there are a few large spots that are inside the glass. It also looked like the inside of the glass was dirty/dusty. Mine is mounted under my eves so it is semi sheltered.

    Has anyone taken one of these apart? I think I found a video of a similar model they opened up to install a SD card. Looked like a similar process to remove the guts to clean the inside of the front glass.
     
  20. BillG

    BillG Getting the hang of it

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Messages:
    166
    Likes Received:
    73
Tags: