Foscam C1 Lite and FI9853EP ddns and port forwarding question

Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
Hi all,

I apologise for the double posting. I can delete the previous thread I posted on the newbie section because nobody answers my question.

I wanted to access my Foscam C1 Lite and FI9853EP from work over ddns and/or port forwarding. It doesn't work until now. I can't access the cameras with the cameraid.myfoscam.org from outside the home network. I have set all prerequisites on the router and ip cam browser client at home. What should I do?

Thanks.
 
Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
It's for my experiment. I'm trying to cyberjack them :( But I can't get them online and be exposed.
 

alastairstevenson

Staff member
Joined
Oct 28, 2014
Messages
13,001
Reaction score
4,416
Location
Scotland
Really?
I presume it's not on your home LAN along with all your other devices and your valuable and sensitive data ...
 
Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
No, it's not on my private LAN, fortunately.

Thanks very much for the concern, :)
 
Last edited:

mikeynags

Getting comfortable
Joined
Mar 14, 2017
Messages
533
Reaction score
342
Location
CT
What prerequisites did you set up on the router?
 
Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
What prerequisites did you set up on the router?
port forwarding: static ip address for both devices, set up the ports that should be stayed open
ddns: set on the ddns option on the web UI of the cameras

DDNS set up according to the faq; How to fix issue that DDNS is failed on HD camera?-Foscam Support - FAQs
port forwarding set up according to the faq: How to set up port forwarding on a router for HD camera?-Foscam Support - FAQs

I did all of what foscam faq told me to do.
 

mikeynags

Getting comfortable
Joined
Mar 14, 2017
Messages
533
Reaction score
342
Location
CT
OK - so are you using port 1818 as in the article? Whichever port you've chosen you can use the port check tool to make sure it is open - located here Open Port Checker
 
Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
So does it report that port 1818 is "OPEN"?
Are you putting a colon and the forwarded port, in this case "1818", at the end of your URL, as in:

Code:
http://Your-WAN-IP:1818
or
http://Your-DDNS-hostname:1818
yes
 
Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
Maybe your WAN IP is not being properly resolved by your DDNS.
Go to whatismyip.com, get your "public" IP and try that with " http://Your-WAN-IP:1818 "

BTW, who is your ISP and what type (cable, DSL, satellite, LTE/cellular, etc.) of Internet access do you have?
my isp is 1&1 and I use dsl. I tried and it worked like a charm. But I still can't use the ddns-name.myfoscam.org and I'd really like to use ddns name. I had tried ddns with noip, it didn't work as well.
 

TonyR

IPCT Contributor
Joined
Jul 15, 2014
Messages
5,542
Reaction score
5,772
Location
Alabama
my isp is 1&1 and I use dsl. I tried and it worked like a charm. But I still can't use the ddns-name.myfoscam.org and I'd really like to use ddns name. I had tried ddns with noip, it didn't work as well.
Great!
How does the WAN info get sent to ddns-name.myfoscam.org ? Is it via the camera?
FWIW, I've been using no-ip for 5 years with no hitch....let's hear about how the WAN info is sent to your DDNS.
 
Joined
Nov 12, 2019
Messages
8
Reaction score
0
Location
Jawa
Great!
How does the WAN info get sent to ddns-name.myfoscam.org ? Is it via the camera?
FWIW, I've been using no-ip for 5 years with no hitch....let's hear about how the WAN info is sent to your DDNS.
How does the WAN info get sent to ddns-name.myfoscam.org ? Is it via the camera?
I don't know about that. I just open the ports that needed to be stayed open, just like the manual said. On the DDNS menu in the camera's Web Interface I only enable the DDNS and uPnP options. on the device status it said that ddns status is 'success' with the ddns-id and port
 

TonyR

IPCT Contributor
Joined
Jul 15, 2014
Messages
5,542
Reaction score
5,772
Location
Alabama
How does the WAN info get sent to ddns-name.myfoscam.org ? Is it via the camera?
I don't know about that. I just open the ports that needed to be stayed open, just like the manual said. On the DDNS menu in the camera's Web Interface I only enable the DDNS and uPnP options. on the device status it said that ddns status is 'success' with the ddns-id and port
Generally you have a username and password associated with the DDNS service and the device (camera, NVR, router, PC) uses those credentials to log into the DDNS and refreshes a specific hostname with the latest WAN IP either periodically or if/when it changes.
 
Top