Mini PTZ camera impressions! 2015 PTZ camera of the year? AVOID THIS CAMERA

Discussion in 'Huisun' started by klasipca, Sep 10, 2015.

Share This Page

  1. LeeH

    LeeH Getting the hang of it

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    Location:
    United Kingdom.
    School boy error. Ordered and many thanks for the info.
     
  2. Chust

    Chust Getting the hang of it

    Joined:
    Nov 10, 2014
    Messages:
    428
    Likes Received:
    36
    After putting a Huisun V1. up outside real close to a Hikvision 2032 I have decided for the price of the Huisun, the quality of video and what it can do; it is hands down the best cam I have used.
     
  3. digiflash

    digiflash n3wb

    Joined:
    Mar 29, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Did anyone get this camera to work with zoneminder?
    I tried to an the stream is starting but after a few seconds it stops working and zoneminder is dropping frames regarding to the log.
     
  4. snice

    snice n3wb

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Hi

    I have 2 cams, one Hik 2532 and this mini ptz v1. Both are configured in Surveillance station to record 24/7 limited 150gb per camera. The problem is that with mini ptz I get files of 9GB for 30min of recording instead of 900MB for the Hik!! Both are configured with 15 fps, VBR and 1920x1080...

    Does anyone have the same issue?

    Thanks
     
  5. fmflex

    fmflex Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    180
    Likes Received:
    24
    I've just compared my Huisun recorded files against files recorded off a Hik 2732 and they're not that much different in size. I record in 10minute blocks so have typical file size of 250mb for the Huisun and 287mb for the 2732 per 10 minutes. Both are set to record 24/7.
     
    snice likes this.
  6. snice

    snice n3wb

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    Thanks for the feedback. I'll check again my parameters. Could you send me a screenshot of your settings in Surveillance Station?
     
  7. bp2008

    bp2008 Staff Member

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Messages:
    8,747
    Likes Received:
    5,805
    Don't use VBR if you want a predictable bit rate. Simple as that.
     
    Last edited: Apr 5, 2016
  8. fmflex

    fmflex Getting the hang of it

    Joined:
    Mar 11, 2014
    Messages:
    180
    Likes Received:
    24
    Yeah no worries. I've posted screen shots of both cams below

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. LeeH

    LeeH Getting the hang of it

    Joined:
    Jul 28, 2015
    Messages:
    232
    Likes Received:
    28
    Location:
    United Kingdom.
    What does it say on the camera UI?

    One might have the bit rate capped.
     
    Last edited by a moderator: Apr 5, 2016
  10. Kamalas

    Kamalas n3wb

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    5
    I have purchased this one.
    http://s.click.aliexpress.com/e/b6Jn8uys

    The price seemed good for with alarm and audio. I really only needed POE. Room for play and options.

    IMPORX
    It says HUISUN on that webpage. On arrival I discover it is the IMPORX brand. I see in another thread saying that it is the same and just unbranded. As long as it works and im not missing any major features then I will be happy.

    DHL Shipping
    btw, is if me or are aliexpress sellers hopeless at sending in good time and with a working tacking number. 2nd time in a row and different senders I have had this. Took, 13 days in total to arrive.

    4 IR LEDS
    How do I get all 4 IR Leds to light up? So far only the bottom 2 are lighting up. As far as I can tell, this is the only setting that I can find. If this is the right place can someone please explain and suggest settings to power up all 4 IR LEDS? I had changed the mode to ON in my testing.
    ScreenShot011.png


    thank you
     
  11. horseflesh

    horseflesh Getting the hang of it

    Joined:
    Jan 3, 2016
    Messages:
    243
    Likes Received:
    28
    It changes LEDs automatically depending on zoom range.
     
    Kamalas likes this.
  12. Eustace

    Eustace Young grasshopper

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    4
    Hello

    I have the 10x version of this camera and having some problems with it. First thing is when it boots up, it wants to turn all the way to the left and now is stuck there and will not move. Is there a way to set it up so it doesn't want to turn a 180 deg when it reboots? How do I set the park point or at least set the max left and max right, up and down.. It's jammed against the wall right now and it's a b*tch to get to..
    I got the snap shot option to work but can not get it to record.

    Thanks for the help

    Eustace
     
  13. klasipca

    klasipca Banned

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    3,148
    Likes Received:
    750
    No you can't disable self test, I've asked this as first feature with v1 8 month ago and was told it's not possible.
     
  14. alastairstevenson

    alastairstevenson Staff Member

    Joined:
    Oct 28, 2014
    Messages:
    11,047
    Likes Received:
    3,490
    Location:
    Scotland
    They light up based on the current zoom level.
    Change the zoom from 1 to full and watch the LEDs.

    *edit* Ooops - duplicate response, already answered, ignore.
     
  15. Eustace

    Eustace Young grasshopper

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    4
    Thx for the response. So everyone that mounts these cameras on the wall has them run into the wall while doing a self test? Any idea on how to restore the right movement? It did its self test and now doesn't move right..

    Thx

    Eustace..
     
  16. Eustace

    Eustace Young grasshopper

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    4
    It seems when ever i hit the center circle but on the PTZ controls, the camera gets jammed against the wall.. I am afraid to hit the button again..
     
  17. klasipca

    klasipca Banned

    Joined:
    Mar 27, 2014
    Messages:
    3,148
    Likes Received:
    750
    Frankly I did not notice this because all mine are mounted on a junction box

    [​IMG]
     
  18. Kawboy12R

    Kawboy12R Known around here

    Joined:
    Nov 18, 2014
    Messages:
    1,775
    Likes Received:
    609
    Mounted on a flat surface with no obstructions they don't hit the wall in the startup self-test. Or shouldn't anyway.
     
  19. Kawboy12R

    Kawboy12R Known around here

    Joined:
    Nov 18, 2014
    Messages:
    1,775
    Likes Received:
    609
    Mine's on a junction box but I had it mounted flat to gyprock in my basement first and didn't notice it hitting anything anyway...
     
  20. pozzello

    pozzello Getting comfortable

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    1,565
    Likes Received:
    468