Blue Iris Tools - Weather Overlay, Watchdog & more! 1.3.1

Blue Iris Tools - Weather Overlay, Watchdog & more!

Share This Page

  1. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    1,033
    Location:
    New York
    Try running BIT as administrator, see if that fixes the issue.
     
  2. gleep52

    gleep52 Young grasshopper

    Joined:
    Sep 8, 2014
    Messages:
    63
    Likes Received:
    2
    Running as administrator was the first thing I tried. It brings up UAC regardless of whether I run it as administrator too - it just seems like when it performs the file copy action it doesn't use administrative privileges anymore?
     
  3. wcrowder

    wcrowder Getting the hang of it

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    295
    Likes Received:
    51
    Location:
    French Lick, Indiana 47432
    Mike, I get the same error the last few updates, never had before. I thought it was something I had wrong and simply downloaded from the forum and copied manually, too lazy i guess. Hold on I'll repeat it... Here you go, That simple... :) Latest version of BI, BI-tools and BP's. Just a refresh. If it helps it seems only the image files fail.


    Capture.JPG
     
    Last edited by a moderator: Apr 18, 2016
  4. mycoma

    mycoma BIT Beta Team

    Joined:
    Jun 11, 2014
    Messages:
    131
    Likes Received:
    42
    I get the same error, and now I cant use the UI2 page, I get Busy for all initial checks when it starts up, :(
     
  5. wcrowder

    wcrowder Getting the hang of it

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    295
    Likes Received:
    51
    Location:
    French Lick, Indiana 47432
    Simply go to http://ipcamtalk.com/bp08/bp2008_bi_webserver_files.zip


    Download the files. Extract all, and copy the contents of the folder to the /www directory in your BlueIris installation directory. It will work. You will learn a lot doing this... :) It seems automatic installation is broken in BITools. Give Mike some time and he will fix it. I'm not into step by-step-instruction for something this simple.
     
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2016
  6. gleep52

    gleep52 Young grasshopper

    Joined:
    Sep 8, 2014
    Messages:
    63
    Likes Received:
    2
    Wcrowder, there's no reason to be that way. The reason we're asking for support with this, is because part of BIT is broken since it doesn't work like it used too. It's not that we can't do it ourselves, but since someone made a button to do it for us and it doesn't work anymore, we just wanted support to get it working again.
     
  7. wcrowder

    wcrowder Getting the hang of it

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    295
    Likes Received:
    51
    Location:
    French Lick, Indiana 47432
    Then do it, and post instructions... :) The author probably has a job, and will fix it shortly. I know I'm being mean, but geese, this is so simple...
     
  8. Srinivasan Natarajan

    Srinivasan Natarajan n3wb

    Joined:
    Apr 29, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hi friends....

    i am using hikvision dvr..but i am forgot the passord... how i get the password??? ds-7208hghi-sh firmware version V3.3.2build 151123......

    hi dear

    I try this one but not working...pls help me

    Hi friends

    I need dvr firmware...not nvr

    Hi friend

    I have hikvision tftp tool & firmware also...I try to upgrade but not be done..pls help me
     
  9. pozzello

    pozzello Getting comfortable

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    267
  10. Cbson01

    Cbson01 n3wb

    Joined:
    May 15, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you for the information.
     
  11. srkinard

    srkinard n3wb

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Having some issues with BIT (and the bp2008 web files also)

    The v0.16.1 files give the following error...just posting here in case others run into it and start on this thread:
    An unexpected error has occurred in UI2 (version unknown).
    A full refresh may solve the problem (CTRL + F5).


    If you wish to report the error, please SCREENSHOT the browser now.


    SyntaxError: Unexpected token '.'
    URL: http://censored_hostname/ui2/libs-ui2.js?v=0.16.1
    Line: 2
    Char: 0

    I rolled back to the files in https://www.ipcamtalk.com/bp08/bp2008_bi_webserver_files_2016-05-02_v0.15.1.zip and it's back to normal functionality.

    As for the BIT issue...I have the weather configuration for here in Austin. Here is a screenshot of the setup and the most recent results:
    Screen Shot 2016-05-19 at 10.16.22 AM.png

    Now my issue is...these results are incorrect. I run a home automation system (Indigo) that has a plugin for WUnderground data access and I set up the API, etc.
    It's been raining in Austin off and on for a few hours now and the precipitation reads 0.00 in BIT but Indigo has it at 1.51 for the day.
    BIT doesn't seem to pull down the wind direction...and the speed said 13mph when Indigo was reporting 18mph

    It's not a big deal...in theory I could script Indigo to write the TXT files to the Blue Iris server. I'm thinking about doing this anyway so I can overlay each room's temp/humidity on the matching camera view based on the Z-Wave sensor readings in that room.

    I just thought I'd mention these 2 things I;m seeing on my system in case others do too and help bring awareness to them...and if no one else is seeing this, maybe get a facepalm moment where I learn I've got something configured wrong. (I have no problem admitting when I've messed up on something...all part of learning.)
     
  12. pozzello

    pozzello Getting comfortable

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    267
    are you using the same Wundergound data station for BIT and your Indigo implementation?
    ie, could just be different stations not providing the same (reliable) info...
     
  13. srkinard

    srkinard n3wb

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    They are both set to the KAUS station...I thought I had typed that in the post, but I must've missed it.
     
  14. pozzello

    pozzello Getting comfortable

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    1,180
    Likes Received:
    267
    tyr un-checking the 'everything' checkbox? i remember having some issue with that when i set mine up, so i unchecked it, but
    i don't remember quite why...
     
  15. srkinard

    srkinard n3wb

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    everything.txt is actually the file I'm using for the overlay, but I tried your suggestion and unchecked it, then clicked the Update Weather / Save button. The precipitation.txt file reflected an immediate Modified time of 5/19/2016 11:43 AM but still contained the value of 0.00 for the data.
    The Indigo plugin for the WU station KAUS is now reading precip_today as 1.92, so since my 1st post the rainfall amount has increased .41 inches, but BIT has read 0.00 the whole time.

    That's why I was wondering if maybe the query from BIT is incorrect...possibly a recent API change from WU? Since BIT hasn't been updated since Sep 27, 2015.

    Don't know what it might be
     
    Last edited by a moderator: May 19, 2016
  16. Keyth21

    Keyth21 n3wb

    Joined:
    May 24, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    2
    Just wanted to say thanks for the great tool!
    Blind1.jpg Blind2.jpg
     
    Mike likes this.
  17. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    1,033
    Location:
    New York
    Hi @srkinard - Is KAUS the station ID you are using? If so, that's not a valid ID. so it should give you an error. If you blocked out the station ID for security purposes, can you shoot me a PM with it please so I can investigate? Usually if something is reporting 0 then WUnderground is, but perhaps not.

    Looking good! You're welcome.


    Everyone - I have an update almost ready for beta testing. I've been working so much this year which has taken most of my time. I know I am way past due for an update so will role one out soon!
     
    Last edited: Nov 5, 2016
  18. srkinard

    srkinard n3wb

    Joined:
    Feb 19, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Not a valid ID? KAUS is the Austin-Bergstron International Airport station and it works with other WU systems I use.

    https://www.wunderground.com/us/tx/austin-bergstrom-international

    Screen Shot 2016-05-31 at 11.10.52 AM.png


    Fortunately my other issue with the bp2008 web files seems to be fixed with the latest update to those.
     
  19. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    1,033
    Location:
    New York
    Yeah you're right, my bad. It didnt work in the URL I tried in my browser but works in BIT. The XML regarding precip. returned for this station is this:

    Code:
    <precip_1hr_string>in ( mm)</precip_1hr_string>  <precip_1hr_in /> 
    
      <precip_1hr_metric /> 
    
      <precip_today_string>in ( )</precip_today_string> 
    
      <precip_today_in /> 
    
      <precip_today_metric />
    Looks like nothing is being returned for these values in the wunderground XML url that BIT uses.
     
  20. lucas.tran

    lucas.tran n3wb

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Many thanks for great tool! I installed and got fault, please help me! fault.png