Blue Iris Tools - Weather Overlay, Watchdog & more! 1.3.1

Blue Iris Tools - Weather Overlay, Watchdog & more!

Share This Page

  1. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    1,056
    Location:
    New York
    @Bapski I looked at your installation and believe the watchdog folder monitor is slowing down your BIT. Please try keeping that disabled and see if that helps. I don't see any issues with BIT, otherwise.

    For everyone else who may be having similar issues...The issue with @Bapski not receiving wind direction was due to the weather station not reporting it.
     
    Last edited: Jun 7, 2017
    wantafastz28 and Bapski like this.
  2. Bapski

    Bapski Young grasshopper

    Joined:
    Dec 25, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    11
    thank you for your time.

    I MAY have found the main culprit as well, ME!. I was logging in to my BI server remotely and everytime Im done tinkering with BI/BIT settings I would log out so this essentially was closing BIT as well. hence when I log back in, it took a long time to open BIT GUI along with the WATCHDOG FOLDER monitor enable.

    after I realized this, I log-in remotely and not log-out and so far my WEATHER OVERLAY is up to date... (fingers crossed)..

    thanks again for your time...
     
  3. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    1,056
    Location:
    New York
    My pleasure. Just keep BIT open all the time and you won't have any issues.
     
  4. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    1,056
    Location:
    New York
    Major new feature coming soon. Blue Iris Tools Remote - Monitor your Blue Iris Tools and Blue Iris from a remote location, with watchdog alerts, etc.
     
  5. Bapski

    Bapski Young grasshopper

    Joined:
    Dec 25, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    11
    excited and cant wait to try it.. :)
     
    Mike likes this.
  6. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    1,056
    Location:
    New York
    A little sneak peek...UI most likely to change a bit.

    upload_2017-1-18_23-56-23.png

    upload_2017-1-18_23-58-58.png

    No more TeamViewer or UltraViewer to provide direct BIT support, I'm building it in :D More details to follow.
    upload_2017-1-18_23-56-10.png

    Multiple locations is still preliminary, I don't expect it to be done in the next update. BIT Remote will be, though.
    upload_2017-1-18_23-56-3.png
     
  7. Bapski

    Bapski Young grasshopper

    Joined:
    Dec 25, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    11
    @Mike with the updated BIT. will this give us the opportunity to force restart BI remotely?

    my BI was down the whole day today for some reason . i also have BIT setup to send me alerts but never get any except for when i do a TEST send.
     
  8. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    1,056
    Location:
    New York
    Sorry for the delay, been sick as a dog. I am planning on incorporating a remote restart of BI functionality into the new BIT Remote section :)

    Alerts should be working unless they are configured wrong as I don't really hear of other users having issues with alerts. Which alert isn't working? I HIGHLY suggest setting up Pushover, that's what I use on all my BI machines and it's flawless.

    Another update - looks like multiple weather updates may be ready sooner than later. I made really great progress on it, but the amount of stations will be limited for several reasons...Most likely to 20 - 30.
     
    Bapski, looney2ns, anijet and 4 others like this.
  9. Bapski

    Bapski Young grasshopper

    Joined:
    Dec 25, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    11
    Hope you get better soon! Looking forward to using the update...


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     
    Mike likes this.
  10. skydivedani

    skydivedani BIT Beta Team

    Joined:
    Feb 19, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    5
    Hi Mike!

    Finally i worked it out and sent you the RDP credentials in PM.

    Thanks,
    Daniel
     
    Oscar Yang likes this.
  11. zebrock

    zebrock Getting the hang of it

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    152
    Likes Received:
    71
    Stupid question. Built myself a new BI box, backed up my old BIT config, but can't for the life of me find where to import it?
     
  12. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    28,408
    Likes Received:
    8,078
    blue iris tools, About tab...
     
  13. zebrock

    zebrock Getting the hang of it

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    152
    Likes Received:
    71
    I only have weather overlay, watchdog, web server, and options tabs

    Sent from my SAMSUNG-SM-N930A using Tapatalk
     
  14. zebrock

    zebrock Getting the hang of it

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    152
    Likes Received:
    71
    Running 1.1.4

    Sent from my SAMSUNG-SM-N930A using Tapatalk
     
  15. fenderman

    fenderman Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    28,408
    Likes Received:
    8,078
    I misunderstood the question as updating bi itself...simply replace the settings file created in the backup with the settings file in program file x86>blue iris tools.
     
    Mike likes this.
  16. zebrock

    zebrock Getting the hang of it

    Joined:
    Dec 3, 2016
    Messages:
    152
    Likes Received:
    71
    Ah got it. So the backup actually created 3 files. Lang (empty folder), stations.ipct, and settings. Moved all 3 to the new systems BIT folder overwriting the old stuff) and walaa were back in biz.
     
    Mike likes this.
  17. atmelton

    atmelton n3wb

    Joined:
    Dec 17, 2014
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Been running BIT for a while now and have a question about the weather automatically updating. It seems that BIT will not update the weather until the computer is logged in. I have it set to start with Windows, however it is not updating. Is this expected behavior or am I missing something?
     
  18. Mike

    Mike Staff Member

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Messages:
    1,865
    Likes Received:
    1,056
    Location:
    New York
    Yes, thatis normal because BIT doesn't run as a service by default - something I have been wanting to add for a while and hopefully will.
     
    godfree1963 and fenderman like this.
  19. skydivedani

    skydivedani BIT Beta Team

    Joined:
    Feb 19, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    5
    Hi Mike!

    Can you RDP my Computer please? I sent you the credentials in PM.

    Thank You!
     
  20. Ssayer

    Ssayer Getting the hang of it

    Joined:
    Jan 5, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    29
    Location:
    SE Michigan USA
    Hey Mike!
    I'm obviously doing something wrong. I've been using noip.com as my ddns provider for some time now using their tool to update my hostname. Today, I figured that since I'm using your great tool anyway, why not have it do this as well. In BIT, I selected noip.com and filled in Hostname, Username/E-Mail, and Password. Then I selected Enabled and did the Manual Update/Test. I get a popup box that says, Error #5 - Invalid procedure call or argument. I checked, rechecked and re-rechecked my info for the hostname, username, and password. Does the Error #5 message give a clue as to what I've done wrong?

    Thanks!