Dahua Starlight Varifocal Turret (IPC-HDW5231R-Z)

ekaz

Getting the hang of it
Joined
Nov 4, 2015
Messages
95
Reaction score
26
DHL Surprise delivery, got me a Z5 Starlight Bullet sitting here in a box :D

unfortunately the weather is quite poor and I'm not willing to risk damaging the thing on my test rig.. so ye'll have to wait for the sun to come out before I string network cables across the yard :)
Weather here isn't bad, so you can send it to me. :)

Can't wait for the review on that one.
 

hmjgriffon

Known around here
Joined
Mar 30, 2014
Messages
3,383
Reaction score
974
Location
North Florida
Weather here isn't bad, so you can send it to me. :)

Can't wait for the review on that one.
i'm kinda hoping it works well for LPR, though I don't think I'd wanna shell out for another ultra z5 so hopefully the regular starlight z5 works well
 

ekaz

Getting the hang of it
Joined
Nov 4, 2015
Messages
95
Reaction score
26
i'm kinda hoping it works well for LPR, though I don't think I'd wanna shell out for another ultra z5 so hopefully the regular starlight z5 works well
I'm trying to convince the woman that 2 cameras on each side of the garage won't be bad. :) I'd like to use a turrent for LPR but not sure if that will work.
 

nayr

IPCT Contributor
Joined
Jul 16, 2014
Messages
9,346
Reaction score
5,253
Location
Denver, CO
wish I lived closer, I could bring over the ultra z5 bullet when I get it to compare lol.
Colorado is full; you can stay in Florida.. please :p

I wanted my family to follow me out; but right after I got settled in property values freaking skyrocketed for some reason and now nobody can afford to buy anything here.. One of the reasons I just bought an SUV is because every friggin weekend all summer long every campsite is full; if you didnt reserve a site on a holiday weekend back in January your already fucked.. the only places left are the ones that are hard to get too and require you to bring everything cuz you wont be getting a toilet :p
 
Joined
Apr 28, 2014
Messages
10
Reaction score
7
Location
North Idaho
Property values skyrocket in Colorado.....really? They are doing the same in Washington.......wonder why?????
Ahhh progress.

We are growing in North Idaho but much slower.
 

wantafastz28

Getting comfortable
Joined
Nov 18, 2016
Messages
536
Reaction score
250
Location
Phoenix, az
Recreational weed.... and it's already a beautiful state... why stay in CA when Colorado has everything? :) I wanted to buy a house out there, but missed the boat a few years back.
 

aabs

Young grasshopper
Joined
Mar 19, 2017
Messages
53
Reaction score
12
Location
UK
Im trying to record to my NAS on alarm whilst waiting for my NVR to arrive.
I can record the live video by selecting the video icon on the live feed but the record on alarm don't write to the same folder on my NAS.
I think I got all set up good but a quick check list might help.
upload_2017-3-28_21-55-57.png
upload_2017-3-28_21-57-8.png
upload_2017-3-28_21-58-11.png
upload_2017-3-28_21-59-2.png

Many events triggered but nothing recorded.
upload_2017-3-28_22-0-19.png
 

hmjgriffon

Known around here
Joined
Mar 30, 2014
Messages
3,383
Reaction score
974
Location
North Florida
I'm trying to convince the woman that 2 cameras on each side of the garage won't be bad. :) I'd like to use a turrent for LPR but not sure if that will work.
12mm isn't going to do squat unless you mount the thing on a mailbox right next to the road, and then MAYBE.
 

triumph202

Pulling my weight
Joined
Feb 5, 2017
Messages
322
Reaction score
118
Location
Australia
I don't think so since the picture became darker. I am in a rural setting where there is virtually no light, so it is of some interest to me. I do think "Auto" is probably fine for most situations. I still want that faster shutter for less smear, but need to try the new firmware as @nayr reports improved performance.
I noticed last night if you have enabled WDR then the Manual Exposure option is limited to 0 to 40ms (0 to 1/25th second.) I'm guessing that is also the case if you leave it in "Auto". If you disable WDR you can then select 0 to 330ms (up to 1/3 second.) So that probably means Auto can also utilise that range.

Hikvision do the same limitation with WDR enabled. I think it's due to the processing times with Wide Dynamic Range.
 

mat200

IPCT Contributor
Joined
Jan 17, 2017
Messages
4,772
Reaction score
2,639
today just finished the talking with dahua guys, will have some more new cams will release soon. Bad luck, got a bad cold, Shenzhen has 27 degrees, here Hangzhou only 10degrees, big difference. the stock, no worry, 110pcs on the way to my office now. Another 220pcs i think this week also can be closed.
Sorry for all delayed answering. Here is the West lake picture i taken this afternoon. I also will bring some news about some new cams and Tech. also dahua policy for the selling in USA.
View attachment 16703
Andy
Hope you are feeling better soon. Looking forward to the news.
 

aabs

Young grasshopper
Joined
Mar 19, 2017
Messages
53
Reaction score
12
Location
UK
click on schedule under Storage and make sure you have that setup
Yeah, I set that to
click on schedule under Storage and make sure you have that setup
Hi Nayr,
Thanks for offering to help a Dahua newbie, my old cam are 5yr old Ycam or Ucam think they are called on your side of the pond.
checked schedule as suggested and changed and saved as below.upload_2017-3-29_12-57-9.png
upload_2017-3-29_12-56-41.png

BUT when I go back into schedule see below, does that mean its not saving my changes ?
upload_2017-3-29_12-58-58.png

Hope its something im missing and not a bug as ive checked the firmware and its the latest
Software Version2.460.0000.3.R, Build Date: 2017-01-05
WEB Version3.2.1.413002
 

davw

Getting the hang of it
Joined
Mar 7, 2017
Messages
132
Reaction score
29
Location
England
yay - mine has just arrived. have opened it up to insert microsd.
Am i being thick - unable to put the mount/housing back to together. ( i have not lost the setscrew yet)
any ideas
 

aristobrat

IPCT Contributor
Joined
Dec 5, 2016
Messages
2,407
Reaction score
2,177
Am i being thick - unable to put the mount/housing back to together. ( i have not lost the setscrew yet)
This is always fun 15ft up on a ladder. :) I haven't taken the time to figure it out, but usually 20-30 seconds with twisting stuff around, it pops back on for me.
 

Go3Team

Pulling my weight
Joined
Mar 13, 2017
Messages
147
Reaction score
109
Location
RVA
Yeah, I set that to


Hi Nayr,
Thanks for offering to help a Dahua newbie, my old cam are 5yr old Ycam or Ucam think they are called on your side of the pond.
checked schedule as suggested and changed and saved as below.View attachment 16726
View attachment 16725

BUT when I go back into schedule see below, does that mean its not saving my changes ?
View attachment 16727

Hope its something im missing and not a bug as ive checked the firmware and its the latest
Software Version2.460.0000.3.R, Build Date: 2017-01-05
WEB Version3.2.1.413002

Mine looks the same, but is recording properly.
 

Attachments

hmjgriffon

Known around here
Joined
Mar 30, 2014
Messages
3,383
Reaction score
974
Location
North Florida
Yeah, I set that to


Hi Nayr,
Thanks for offering to help a Dahua newbie, my old cam are 5yr old Ycam or Ucam think they are called on your side of the pond.
checked schedule as suggested and changed and saved as below.View attachment 16726
View attachment 16725

BUT when I go back into schedule see below, does that mean its not saving my changes ?
View attachment 16727

Hope its something im missing and not a bug as ive checked the firmware and its the latest
Software Version2.460.0000.3.R, Build Date: 2017-01-05
WEB Version3.2.1.413002
general is the one that records constantly, I was not able to check off that box and have the green lines show up on the schedule until I put an SD card into the camera.
 

mat200

IPCT Contributor
Joined
Jan 17, 2017
Messages
4,772
Reaction score
2,639
when would you need to buy the PFB203W
Wondering about this also.

I see that it will give more standoff from the wall to allow a better angle of view options.

Other than that, does using the PFB203W provide any additional advantages?

upload_2017-3-29_9-32-5.png
 
Top